İskilip Bakan'a gidiyor

Bolu İskilipliler Derneği ilçenin tarihi mirasının ayağa kaldırılması için harekete geçti

17 Ocak 2018 Çarşamba 01:07
İskilip Bakan'a gidiyor

Bolu İskilipliler Derneği yönetimi Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile görüşecek.

KONU YARIM KALAN RESTORASYON PROJELERİ

İskilip'in Sesi'nde yer alan habere göre, Bolu İskilipliler Derneği Başkanı Fikret Kısar, İskilip sivil toplum kuruluşları olarak ilçeyle ilgili sorunların çözümüne katkıda bulunmaya gayret ettiklerini söyledi. İstanbul'da faaliyet gösteren İskilip ve civarı çevre köyleri dernekleri ile yapılan toplantıda Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ile görüşme kararı çıktığını belirten Kısar, bakan Kurtulmuş'un İstanbul Üniversitesi’ndeki öğretim üyeliği döneminde çalışma arkadaşlarının arasında İskiliplilerin olduğunu ve o sayede randevu alınıp görüşmenin gerçekleşeceğini duyurdu.

Kısar, Bakan Kurtulmuş’tan İskilip’in turizmine büyük ivme kazandıracak olan tarihi alanların restorasyonuna destek isteneceğini kaydetti.

Öte yandan Bolu İskilipliler Derneği Başkanı Fikret Kısar, Tosya yoluyla ilgili olarak Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek ve Danışmanı hemşehrimiz İsmail Çağlar'dan gelişmelerle ilgili bilgi aldığını açıkladı. Kısar yaptığı açıklamada daha önce heyetle birlikte yapılan ziyarette sözü verilen 10 km'lik İskilip -Tosya yolunun takip edildiği ve ihalesinin 2018 yılında yapılmasıyla ilgili teyit aldıklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 17.01.2018 10:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.