İskilip için heyecanlı bekleyiş

İskilip'te tesadüfen bulunan tarihi yer altı çarşısı için Ankara'dan gelen heyet incelemelerini yaptı

28 Aralık 2017 Perşembe 22:30
İskilip için heyecanlı bekleyiş

MUSTAFA DEMİRER

İskilip’te yer altı çalışmaları sırasında bulunan Osmanlı dönemine ait yer altı çarşısında ikinci teknik inceleme yapıldı.

Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Bölge Müdürü Orçun Güler, Arkeolog ve Sanat Tarihçileri Mehmet Güneş ile Erdem Akkurt’tan oluşan uzman heyet İskilip’e geldi.

Tarihi yer altı çarşısı ve tüneli inceleyen uzmanların, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra yapılacaklarla ilgili karar vereceği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İskilip Ulu Cami etrafında alt yapı çalışmaları sırasında tesadüfen keşfedilen yer altı çarşısı ve tünelde çalışmaların devam edebileceği veya mevcut haliyle restorasyon kararı alınabileceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Tarihi çarşı ve tünelin etrafının camla kapatılarak sokak üzerinde doğal hayat devam ederken aşağıdan tarihi çarşının izlenebileceği, ayrıca içeriden ziyaret etmek isteyenlere de uygun bir noktadan kapı açılabileceği ifade edildi. Tarihi yapıtı camla kaplama uygulamasının Türkiye’de sadece bir kaç yerde bulunduğu dile getirildi.

Son Güncelleme: 28.12.2017 22:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165