İskilip Kalesi’nde yeni gelişme

Tarihi İskilip Kalesi'nin surları onarılacak, ışıklandırma yapılacak.

08 Mart 2018 Perşembe 17:00
İskilip Kalesi’nde yeni gelişme

MUSTAFA DEMİRER

Çorum’un tarih ve kültür beldesi İskilip’te, kalenin restorasyonu için adım atılıyor.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 20 gün önce İskilip Kalesi’nin restorasyon projesi onaylandı, ödeneği çıktı. İlçe belediyesi bölgede bazı ön çalışmalar yaptı.

Önümüzdeki günlerde İskilip Kalesi’nin surlarının onarımı ve ışıklandırma ihalesi yapılacak, Kale’ye bir de asansör projesi düşünülüyor.

İKİ ARASTA RESTORASYON BEKLİYOR

Öte yandan tarihi arastalarıyla bilinen İskilip’te üç ayrı restorasyon projesinden sadece birisi hayata geçirilebildi.

SİT alanı ilan edilen bölgede Ayakkabıcılar Arastası eski dokusuna uygun olarak düzenlenerek turizme açıldı.

İkinci etap Leblebiciler ve üçüncü etap Semerciler Arastası’nda projeler tamamlanırken, uzun süredir restorasyon başlatılamadı.

İskilipliler Leblebiciler ve Semerciler Arastası restorasyon projesinin hayata geçirilmesini bekliyor.

Son Güncelleme: 09.03.2018 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2018-03-09 06:00:38

İskilip kalesinin altında bulunan mağaralar ve ön çevresindeki eski evler restora edilerek kale sokağı veya başka bir altında otantik bir benzeri olmayan görüntü kalitesi ile çekici bir çehre yapılabilir. İskilip Tosya çayı ve Ulaştepe'ye giden cay altına kazıyarak suyun alttan geçmesi sağlanarak üstü ışıklı bir şekilde otantik bir görüntü sağlanabilir. Eşi Kastamonu'da var yada Eskişehir'de incelenebilir. TOSYA İSKİLİP ÇORUM DUBLE YOLU NE ALEMDE BİR GELİŞME BEKLİYORUZ? İskilip Atıfhoca Devlet hastanesinin açılışı ne zaman? Kapalı spor salonu/Kültür Merkezi /sinema-tiyatro salonu İskilip'te yok öğretmen evi yetersiz gençlik merkezi bir bir eksikler yapılabilir mi? İskilip merkeze kapalı otopark yapılması gerekli yeri postaneyi kaldırıp tümden okula kadar altı otopark üstü meydan arka sokağa birleştirip çok güzel MEYDAN PARKINA ÜSTÜ İLE BİRLİKTE birleşebilir. Karadeniz kalkınma projesi kapsamında SEYİR TERASI yapılabilir. Bir çok yükseltici mevcut yerde bu teras olayı mevcut. Araştırıp yapılabilir

İskilip sanayii Çorum ve İskilip tarafı keskin virajlarda var yolda müsait neden düzelmez 270 derecelik viraj İskilip tarafında Çorum tarafında ar bir yol adeta şöför test alanı gibi YAPILSIN BİR ŞEYLER İskilip dışına çıktınmı hayretle imrenerek imrenerek insan bakıyor neden İskilipe yapılmıyor yada yapılan BİTMİYOR EKSİK KİMDE NEYE KÜSTEHAKSAN O GELİRMİŞ İNSANIN BAŞINA SÖZÜMÜ HATIRA gelmeli mi acaba?