İskilip'te tünel bulundu

İskilip Belediyesi’ne ait iş makinelerinin çevre düzenlemesi yaptığı bir bölgede yeraltı tüneli buldu

12 Aralık 2017 Salı 00:57
İskilip'te tünel bulundu

İskilip’te yer altından geçen bir tünel bulundu.

İskilip Belediyesi’ne ait iş makinelerinin çevre düzenlemesi yaptığı bir bölgede yeraltı tüneli bulunduğu iddia edildi. İskilip’in Sesi sitesinde yer alan habere göre, tarihi dokusu, çarşıları ve yöresel yemekleri ile dikkat çeken İskilip en eski yerleşim alanlarından birisi. Hatta Hattuşa’dan daha eski bir tarihe sahip olduğu düşünülüyor.

Halk arasında ilçede tünellerin geçtiği ancak kapatıldığı konuşuluyor. Yeni ortaya çıkarılan tünel de bunlardan birisi olabilir.

Gazete haberinde İskilip'le ilgili şu hikâye aktarılıyor; “İskilip çok eskiden göl bölgesiydi ve insanlar kalede yaşıyordu. İlçenin 3 km güney ve 3 km kuzeyine açılan yer altı tünelleri vardı. İnsanlar şifa merkezi Eskülap'a yer altı galerilerinden geçerek kaleye ulaşıyor oradan sallarla tedavi olmak için Asklepios (Sağlık İlahı)'un yaşadığı Yivlik tepesine ulaşıyordu. Asklepios o günden beri çıkmakta olan ve şifalı su olarak bilinen Yivlik suyu bir haftalık tedavi programı uyguluyordu.”

Öte yandan Ankara'da bulunan Belediye Başkanı Recep Çatma'nın inceleme yapılması için konuyu ilgili mercilere taşıyacağı belirtildi.

Son Güncelleme: 28.07.2018 00:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.