İskilip’te bez bebek projesi

İskilip'te bez bebek projesi başlatıldı.

23 Mart 2019 Cumartesi 00:39
İskilip’te bez bebek projesi

İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, kaymakamlık tarafından başlatılan ve İbik Köyü’nde ‘Bez bebek’ projesinde sembol olan, İbik köyünde ikamet eden Ceren ve Eren'e hediye etti.
Yapılan açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Tekstil Tasarımcısı Hasan Şimşek Koordinatörlüğü’nde, İskilip Kaymakamlığı ve İskilip Halk Eğitim Merkezi İşbirliği ile kurs Bez bebek kursları düzenleniyor. Proje kapsamında İskilip ve köylerine ait yöresel erkek ve kadın kıyafetlerini taşıyan bebekler üretilecek. Bu proje ile kadınların üretici konuma geçerek aile ekonomisine katkı sağlamaları hedefleniyor.

Bez bebeklerin İskilip’in kültürünü, kıyafetlerini ve geleneklerini yansıtacak. Bez bebekler şehre gelen ziyaretçilere ve dünyanın dört bir yanına hediyelik eşya ve oyuncak olarak pazarlanması planlanıyor.

Bez bebekte ilk örnekler Ceren ve Eren'e hediye edildi. İskilip'in unutulmaya yüz tutmuş geleneksel kadın ve erkek giysilerini bez bebek üzerinde örnekleme çalışması başlatan İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan, çalışmanın ilk örneklerini projenin sembolleri olan Ceraen ve Eren'e hediye etti.

Son Güncelleme: 23.03.2019 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2019-03-23 16:05:12

Eskiden düğünlerde ÜÇETEK GİYERLERDİ DİKEN KALDIMI BİLEMEM. KAYKAKAM BEY ESKİ KIYAFETLER tanıtılarak bebekler çeşitlenebilir. Helal olsun ilçe tanıtımı için birşeyler yapmaya çalışıyor.
Başarılar