İtalya’da Çorum havası

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, resmi toplantı için gittiği İtalya'da hemşehrileri ile buluştu.

05 Temmuz 2022 Salı 12:21
İtalya’da Çorum havası

Türkiye Belediyeler Birliği Siyasi Komitesi’nde yer alan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyinin (CEMR) İtalya’nın Bologna kentinde düzenlediği Siyasi Komite Toplantısına katıldı.

Türkiye Belediyeler Birliği heyetiyle beraber Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Konseyinin(CEMR) siyasi komite toplantısına katılan Aşgın, Çorum’u ve ülkemizi temsilen bu toplantıya katılan 8 belediye başkanından biri oldu. Toplantının ilk gününde UCLG Kongresi ve UCLG yasal organlarının ve tüzüğünün yenilenmesi, dış kaynaklı projeler ve genel çalışmalar, uluslararası çalışmalar, hukuki işler ve iç işleyiş, idari ve mali işler, tematik çalışmalar konuları ele alındı. Bugün de gün boyu devam edecek görüşmelerin sonucunda toplantı sona erecek.

ÇORUMLU GURBETÇİLERLE BULUŞTU

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın,  beraberinde Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Aksaray Belediye Başkanı Dr. Enver Dinçer ile birlikte akşam saatlerinde toplantı için bulunduğu İtalya’nın Bologna Kentinden Modana kentine geçti.  Yurtdışında Çorumluların en yoğun yaşadığı şehirlerden biri olan Modena kentinde DİTİB Modena Ulu Cami’nde Çorumlularla buluştu.

Gurbetçi Çorumlular’ın büyük bir mutluluk ve sevinçle karşıladığı Başkan Aşgın ve beraberindeki heyet memleketten götürdükleri selam ve muhabbeti oradaki Çorumlular’a iletti. Gurbetçi Çorumlular ziyaretten duyduğu mutluluğu, “Gelmekle ne iyi ettiniz. Sizin gibi güzel başkanlarımızı burada ağırlamaktan mutluluk duyduk, bu sayede memleket özlemimiz biraz olsun dinmiş oldu” sözleriyle ifade ettiler. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam eden çay eşliğinde sohbet İtalya’nın Modena Kentinde adeta Çorum havası oluşmasına sebep oldu.

SANKİ ÇORUM’DAYIZ

Modena’da gurbetçi Çorumlularla, ağırlıkla Çorum ve memleket üzerine yapılan sohbetlerin ardından Başkan Aşgın, Tokat ve Aksaray belediye başkanlarıyla birlikte siyasi komite toplantısının devam edeceği Bologna’ya geçiş yaptı. Çorumlunun gönlündeki sıcaklığın, muhabbetin ve aşkın gittikleri her yeri ısıtmaya yeteceğini ifade eden Başkan Aşgın, “Onca mesafeye, başka ülkeye ve başka şehre rağmen Çorumlularla bir araya geldiğimizde sanki Çorum’da hemşehrilerimizle bir araya gelmişçesine muhabbet hissettim. Bu Çorumlunun gönlündeki muhabbetten kaynaklanıyor. Nereye giderse gitsin muhakkak sevgi, muhabbet ve aşkı oraya götürüyor” dedi ve Modena’daki gurbetçilerin de Çorumlulara bolca selam gönderdiklerini ifade etti.

Son Güncelleme: 05.07.2022 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2022-07-06 10:33:11

taş yerine ağırdır.bence yerin harika orda kal bol bol resim çektir.

Avatar
zekeriya 2022-07-06 08:09:23

vay be. bologna da bir başkan. bu tür "gezilere" gidenler döndüklerinde gidip de ne oldu, ne öğrendik, ne kazandık, çoruma ne kazandıracağız sorularına cevap verir sunumlar yapmalı. ilk meclis toplantısında meclisi bilgilendirmeli, gezmeye mi gitmiş, öğrenmeye mi. ingilizce bilmediği için öğrenememiştir de neyse :))

Avatar
Oy yok 2022-07-06 17:16:58

Allah aşkına masraf çıkartma israf

Avatar
Vatandas 2022-07-07 00:42:25

Arap kulturunun reklamını yaparsınız fırsat bulunca Avrupa'ya kacarsiniz niye acabaga

banner165