Kadeş Cezayir’de

Adını dünyanın ilk yazılı barış antlaşması olarak kabul edilen Kadeş’ten alan Anadolu’nun Renkleri-Kadesh programı, Cezayir'de sahne aldı

14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:09
Kadeş Cezayir’de

Yunus Emre Enstitüsü’nün 2017 yılından bu yana beş farklı kıtada gerçekleştirdiği Anadolu’nun Renkleri-Kadesh programı, bu kez kardeş ülke Cezayir’de seyirci ile buluştu.
Yüzlerce kişinin katılımı ile Cezayir Opera Salonu’nda gerçekleştirilen programda, geleneksel ve modern dansların armonisi önce Cezayir dans grubu “Le Bale de L’opera”, ardından Türk dans grubu “Anadolu’nun Renkleri” sanatçıları tarafından izleyicilerin beğenisine sunuldu. Adını Anadolu’da bulunan ve dünyanın ilk yazılı barış antlaşması olarak kabul edilen Kadeş’ten alan gösteride, Anadolu’nun farklı yöresel danslarından motifler sergilenirken dünyaca ünlü ebru sanatçısı Garip Ay da sahneye yansıtılan canlı performansıyla geceye eşlik etti.

   
Cezayir Milli Arşiv Müdürü Prof. Dr. Abdelmadjid Chikhi, Cezayir 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatiha Zerdaoui ve Blida Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramoul Khaled gibi önemli isimlerin katıldığı program, T.C. Cezayir Büyükelçisi Mehmet Poroy’un, Cezayir Kültür Bakanı Azzedine Mihoubi’ye isminin yazılı olduğu ve Türk sanatçı İsmet Keten'in hazırlığı tuğranın bulunduğu tablonun takdimi ve iki ismin karşılıklı iyi dileklerini sundukları konuşmaları ile sona erdi.

Kaynak: Yunus Emre enstitüsü 

Son Güncelleme: 14.05.2018 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165