Kale'de büyük yıkım yarın

Tarihi Çorum Kalesi'nde kentsel dönüşüm yarın yapılacak büyük yıkımla başlıyor

05 Temmuz 2020 Pazar 16:07
Kale'de büyük yıkım yarın

Tarihi Çorum Kalesi'nde büyük yıkım yarın gerçekleştirilecek. Çorum'un tarihi simgeleri arasında yer alan Çorum Kalesi içerisindeki metruk yapıların tamamı yıkılıyor. Uzun yıllardan bu yana çözülmeyen bir sorun için önemli bir adım atılıyor.

TARİHİ YAPI TURİZME KAZANDIRILACAK

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Çorum'un en önemli tarihi miraslarından olan Çorum Kalesinde yapacakları çalışmalarla bu tarihi yapıyı turizme kazandıracaklarını söyledi. Daha önce kale içerisindeki cami ile birlikte 42 parselde bulunan yapıların Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından incelendiğini ve bu yapıların 3'ünün tarihi eser, geriye kalan parselin ise tescilsiz yapı olarak belirlendiğini ifade eden Başkan Aşgın, "39 parseldeki 4 yapının yıkım çalışmasını 30 Aralık 2019 tarihinde başlatmıştık. Kurula, projemizi, yıkım gerekçelerimizi ve işin aciliyetini detaylı bir şekilde izah ettik. Kurul da bu kararları kabul etti ve kale içerisindeki tescilsiz yapıların tamamının yıkımına onay verdi." dedi.

BİR KÜLTÜR BIRAKACAĞIZ

Çorum Kalesini turizme kazandıracaklarının altını çizen Başkan Aşgın, 6 Temmuz 2020 Pazartesi (yarın) günü saat 11.00'de kalede yapacakları programla kale içerisindeki tüm tescilsiz yapıları yıkacaklarının altını çizerek "Tüm hemşehrilerimizi tarihe not düşeceğimiz programa davet ediyoruz. Tarihi Çorum Kalesinde dönüşüm başlıyor. Çorum'un tarihi yapılarının olduğu bölgeyi aslına uygun bir şekilde yeniden ihya ederek gelecek nesillere bu kültürü bırakmak istiyoruz. Çorum'u turizm alanında da adından söz ettiren bir şehir haline getirmek istiyoruz. İnşallah bunu hep birlikte başaracağız." diye konuştu.


 

Son Güncelleme: 06.07.2020 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Esra KESKİN 2020-07-06 10:10:51

Çorum İli'nde sanat tarihi anlamında önemli eserlerinden biri olan Kale yıllardır atıl halde durmaktaydı. Kalenin metruk durumdan kurtarılarak kültür ve turizme kazandırılması anlamında yapılacak çalışmalara bir Sanat Tarihi Hocası olarak çok sevindim. Kolaylıklar dilerim.

banner165