Kale’de restorasyon başlıyor, Taş Bina kütüphane oluyor

Belediye Başkanı Dr. Hali İbrahim Aşgın, tarihi Çorum Kalesi restorasyon ihalesinin Ocak ayında yapılacağının bilgisini verdi.

13 Aralık 2022 Salı 16:50
Kale’de restorasyon başlıyor, Taş Bina kütüphane oluyor

Belediye Başkanı Dr. Hali İbrahim Aşgın, tarihi Çorum Kalesi restorasyon ihalesinin Ocak ayında yapılacağının bilgisini verdi.

RESTORASYON İHALESİ OCAK’TA

Çorum Kalesi’nin restorasyonuyla ilgili somut adımların atıldığını belirten Başkan Aşgın, “Kalenin içerisinde yıkılabilecek binaları yıktık. Proje aşamalarının hepsini tamamladık. Kale restorasyonu yapım ihalesini Ocak ayında yapıyoruz. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’a buradan teşekkür ediyorum. Kale restorasyonu ben heyecanla kendisi anlattım. Bize 5 Milyon TL hibe desteği verdi.  İhaleye Ocak ayı itibariyle güncel rakamlarla çıkmak istiyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun."dedi

MÜLK SAHİPLERİNİN YÜZDE 45 İLE ANLAŞILDI

Kale etrafındaki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili son durumu da paylaşan Başkan Aşgın, “TOKİ ile yapacağımız kentsel dönüşüm çalışması kapsamında kalenin etrafındaki yapıların hak sahipleriyle yüzde 45 oranında anlaşmalar tamamlandı.  Hak sahipleriyle görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah kalenin kendisini ve etrafını bu proje ile ihya edeceğiz."dedi.

TAŞ BİNA KÜTÜPHANE OLACAK

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, belediye binasının taşınmasının ardından tarihi taş binanın nasıl kullanacağını da ilk defa radyo programında açıkladı. Başkan Aşgın, taş binanın üst katını temsili belediye başkanlığı makamı, alt katının ise kütüphane olarak hizmete sunacaklarını duyurdu.

MAKAM KALACAK

Başkan Aşgın “Makamın olduğu kısmı Belediye Başkanlığı olarak kullanmaya devam edeceğiz. Şehir dışından gelen misafirlerimizin ve devlet büyüklerimizin ağırlanmasını, halkla buluşmalarımızı yine tarihi binamızda yapacağız. Alt katını ise 24 saat açık bir kütüphane ve kitap kafe olarak hizmete sunacağız.”dedi.

Son Güncelleme: 14.12.2022 00:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Oğuz Taşkan 2022-12-13 18:31:07

Tamamının kütüphane olmasını dilerim. Makamlar gelip geçicidir lakin kültür mirası payidardır Sayın Başkan.

Misafir Avatar
Çorumsuz 2022-12-13 20:48:07 @Ömer Oğuz Taşkan

Veli Paşa Hanı ortasındaki kısımda da ekabir ağırlanacak diyorlardı. Kitap-kafe denilen işletme kütüphane demek değildir. Madem öyle, dediğiniz gibi üst kat tam anlamıyla kütüphane olsun, alt katı kitap-kafe diye çevirsinler yine.. Ama yani bu ikili kullanım fikri hakkaten SAÇMA SAPAN bir karar...

Beğenmedim! (1)
Avatar
sami 2022-12-13 18:49:35

belediye kendi binasını anlaşanlara kattı ise tamam. komşulardan anlaşan duymadım. bizim arsamızı çok ucuza alıyorlar.ç-

Avatar
Heri 2022-12-13 23:24:37

Başkan yaptım oldu mantığı ile yürümeye çalışıyo ama zor o iş kaç kişiyle anlaştın da kale projesini başlatıyorsun mahkeme süreci başlayacak daha

Avatar
murat 2022-12-13 18:47:31

sayın başkan kimle anlaşmış. fiattan memnun olan var mı. Birileri başkanı kandırmasın

Avatar
Kul 2022-12-13 20:14:29

Ekstra personel işgücü harcama ve dikkat dağınıklığı olamayacağına şüphesiz inanmıyorum, siz inanın tabi