Kent Meydanı için önemli adım

Belediye Başkanı Aşgın, Halkbank Genel Müdürü hemşehrimiz Osman Arslan ile görüştü, tarihi kent meydanı için bankanın çarşı şubesi yıkılacak.

16 Aralık 2020 Çarşamba 16:27
Kent Meydanı için önemli adım

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Halk Bankası Genel Müdürü Osman Arslan’ı İstanbul’da bulunan bankanın genel merkezinde ziyaret etti. Ziyarette belediye tarafından üzerinde çalışılan Saat Kulesi Meydan Projesi için büyük öneme sahip Halk Bankası Çarşı Şubesi’nin belediyeye devredilerek yıkılması  hususunda anlaşmaya varıldı.

Halk Bankası Genel Müdürü hemşehrimiz Osman Arslan ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini bildiren Aşgın, görüşmede tarihi kent meydanı oluşturulması için önemli aşamalardan olan Halk Bankası Çarşı Şubesi’nin boşaltılıp Çorum Belediyesine devri konusunda mutabakata varıldığını kaydetti. Başkan Aşgın, “Çorum’umuz için tarihi bir çalışmaya imza atıyoruz. Yapacağımız çalışmayla birlikte Ulucami ve Saat Kulesi arasında tarihi bir meydan oluşturacağız. Bu önemli çalışmada bizlere yardımlarını esirgemeyen Sayın Genel Müdürümüze teşekkür ediyorum.” dedi.

Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planının Belediye Meclisi tarafından 28.07.2020 tarihinde kabul edildiğini ve Ankara Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü tarafından da bu koruma planının onaylandığının altını çizen Başkan Aşgın, “Şehir merkezinde Tarihi Saat Kulesi yaya kullanım alanları içerisine katılmış olacak. Diğer tescilli yapılar olan Ayakkabıcılar Arastası, Velipaşa Hanı gibi yapılarla bir arada konumlandırıp tarihi yapıların bütünlük içerisinde olmasını sağlayacağız. Tarihi yapıların görünümünü kapatan Ziraat Bankası, Halk Bankası, ticari ve özel mülkiyetten oluşan yapılar yıkılacak. Ulucami, Güpür Hamamı, Dikiciler Arastası, Saat Kulesi, Velipaşa Hanı gibi tarihi yapıları koruma planına uygun olarak ortaya çıkaracağız. Çorum’umuz çok önemli bir meydana kavuşacak ve tarihi bir silüet kazanacak.”diye konuştu.

Başkan Aşgın, Dikiciler Arastası ve Saat Kulesi cephe sağlıklaştırma projelerinin de kısa süre içerisinde ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi.

Son Güncelleme: 19.12.2020 16:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Biz Çorum 2020-12-17 00:17:53

Güzel bir olay, ama, yakında bir açıklama gelir facebook tan, bunu ben projelendirmiştim diye

Avatar
Çorumlu 2020-12-16 21:08:12

Farabi caddesinden saat kulesine yol açılmadıktan sonra bir kıymeti yok.

Avatar
Çorumlu 2020-12-17 00:01:07

Sayın Belediye başkanı Gazi caddesinden Farabi caddesine bir yol açmadıktan ve arastayı yıkıp meydana katmadıktan sonra bu proyenin bir anlamı yok bence.

Avatar
çorumlu az da olsa sorumlu 2020-12-16 18:04:13

İnşAllah resimdeki gibi olursa bir mucize olur. Oğlu Baba cennetliksin demiş, inanamıyorumki hay oğul demiş.

Avatar
Çorumlu 2020-12-16 21:03:38

Gazi ve İnönü caddesine bakılırsa ya saatkulesinin yeri değişecek yada eğtidere caddesinin girişinden yol geçecek???

Avatar
Mehmet 2020-12-17 00:20:45

Trafigin akisini nereye vereceksiniz

Avatar
Recep 2020-12-17 14:28:28

Parası hazır belediye binası neden bekliyor aceba,

Avatar
ÜNAL 2020-12-16 18:37:55

burdaki trafiği çözersen mükemmel proje başkanı tebrik ederim

Misafir Avatar
ömer rumuzlu arkadaşa cevap 2020-12-17 19:37:24 @ÜNAL

ömer rumuzlu arkadaş . yazdığın yorumda bana mı yazdın anlayamadım. Ben yorumumda belediye başkanını eleştirmiyorum. aksine tebrik ediyorum. Orda diyorum ki doğal olarak meydan için kapanan yollar olacak . o yüzden trafiğide çözerse on numara proje olacak diyorum . asıl kıt kafa sensin

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Ömer 2020-12-16 21:29:52 @ÜNAL

Adam çözmek için uğraşıyor, bisiklet yolları açmak istiyor bazıları ise ayaklarını diriyor. Ben siyasetten uzak bir insanım, mümkün olduğunca tarafsız yorumlamaya çalışıyorum, Halil İbrahim hoca bence elinden geleni yapıyor Çorum için ama bazı kıt kafalar sürekli siyasetle alakadar olduğundan yapılan ya da yapılacak icraatleri görmüyor.

Beğenmedim! (1)