Kültürümüze 3 yeni kitap

Yayınladığı kitaplarla Çorum'un kültürüne önemli katkılar sunan Çorum Belediyesi, üç yeni kitap daha bastırdı.

23 Eylül 2013 Pazartesi 19:13
 Kültürümüze 3 yeni kitap

Yayınladığı kitaplarla Çorum'un kültürüne önemli katkılar sunan Çorum Belediyesi, üç yeni kitap daha bastırdı.

Belediye Basın Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, Çorum Belediyesi Kültür Yayınları arasında yer alan Osmanlı dönemi nüfus defterlerinde Çorum bölgesi aşiretleri adlı kitabı Osmanlı Arşivleri Genel Müdürlüğü uzmanlarından Hacı Haldun Şahin, Çorum yöresi sözlü kültürü adlı kitabı Can Yoksul, Tasavvuf geleneği ve Çorum'da son derviş meşayıhı adlı kitabı ise eğitimci yazar Ethem Erkoç hazırladı. Bu üç kitabı birden kitaplaştırıp Çorum kültürüne katkı sağlayan Çorum Belediyesi İlahi Anadolu Çorum İlahileri CD'sinin de üçüncüsünü hazırlayarak bir kültür hizmeti olarak Çorum kamuoyuna sundu.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptıkları kültür ve sanat çalışmaları, bastırdıkları eserlerle Çorum'un kültür hayatını hep diri tutmaya çalıştıklarını söyledi. Çorum halkının eğitime, sanata, kültüre ve şehrin tarihine olan ilgisini artırmak ve bu alanda çalışma yapan araştırmacılara ışık tutması amacıyla bu alanda yapılan çalışmaları kitap haline getirdiklerini kaydeden Başkan Külcü, son dört yılda 50'den fazla eseri Çorum'un kültür hayatına kazındırdıklarını ifade etti. Külcü, "Kendi kültür ve medeniyet tarihimize ait değerlerimizin gün ışığına çıkarılarak aziz milletimizin hizmetine sunulması fikrini, belediyemiz kendisine bir vazife telakki etmiştir. Gayemiz milletimizi milli tarihiyle yüzleştirerek, milli bir tarih bilincinin inşası yanında onları kökleriyle buluşturmaktır. Geçmiş tecrübelerimiz, her alanda yaptığımız hamlelerin ivmesi ve itici gücü olmuştur" dedi.

Çorum Belediyesi tarafından bastırılan kitaplardan almak isteyenler Turgut Özal İş Merkezi 4. Katta yer alan Kent Arşivi'nde bu kitapları temin edebilirler.





Son Güncelleme: 23.09.2013 19:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165