Kütüphane olacaktı, proje ihale aşamasında

Tarihi taş bina kütüphaneye dönüşüyor, proje ihale aşamasında...

08 Haziran 2023 Perşembe 10:52
Kütüphane olacaktı, proje ihale aşamasında

Tarihi taş bina kütüphaneye dönüşüyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın seçim vaatlerden olan 7/24 açık kütüphane projesi eski belediye binasında hayat bulacak. Başkan Aşkın, kütüphane projesinin ihale aşamasında olduğunu açıkladı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Umut Radyo’da yayınlanan “Umut Gençlik Kulübü” programına konuk oldu. Gençlere yönelik projeleri değerlendiren Başkan Aşgın, Gazi Caddesi üzerinde bulunan eski Belediye Binası alt katının kütüphaneye dönüştürüleceğini açıkladı.

PROJE İHALE AŞAMASINA GELDİ

Bu şehirde ışıkları hiç sönmeyen bir kütüphane olsun diye yola çıktıklarını dile getiren Başkan Aşgın, “Eski Belediye Taş Binası’nın alt katını 7/24 açık kütüphane haline getiriyoruz. Bu kütüphane de Çorum Belediyesi’nin uhdesinde olacak. Projesi tamamlandı, harika bir proje oldu şu anda da ihale aşamasına geldik. Tarihi konseptiyle gençlerimizin hem ders çalışabileceği, hem teknolojik imkânlarından faydalanabileceği, ikramlarımızın da olduğu dört dörtlük bir mekân olacak. Şimdiden gençlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

ÜST KAT TEMSİLİ MAKAM KATI

Bu arada taş bina olarak bilinen eski belediye hizmet binasının üst katının temsili olarak makam katı olarak kullanılması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 08.06.2023 11:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumsuz 2023-06-08 14:57:09

Namaz kılmayana cami, kitap okumayana kütüphane yaptır... Muazzam fikirler çıkıyor, adam düz ayak kütüphane diyor. Onun da zemin katını lutfediyor. Kardeş EN AZ o zemini yeter dediğin bina kadar MERKEZ kütüphanesi olmalı bu şehrin.

Avatar
Vatandaş 2023-06-08 12:51:32

İnsanların kültür ve bilgi seviyesinin arttığı kütüphane yerine müze olarak kalmasını isteyen zihniyeti anlayamıyorum

Avatar
tolga 2023-06-08 11:32:43

Tarihi bir bina... Kent müzesi olmasını tercih ederim.. kütüphaneyi yanındaki hizmet binasının zemin katına yapabilirdin...

Avatar
Tolga’ya cevap 2023-06-08 12:14:09

Böyle bir binayı kütüphane olarak değerlendirecek seviyedeki cehaleti ancak böyle bir binaya bile yapılacak kütüphaneler ile aşabiliriz.

Hoş belediye kütüphanesi demek sınavlara hazırlık merkezi demektir ama olsun. Bir yerden başlamak lazım.