Kybela’yı inceledi

İl Genel Meclisi Üyeleri Ortaköy'e bağlı Oruçpınar, Karahacip ve İncesu'da inceleme yaptı

09 Nisan 2018 Pazartesi 14:30
Kybela’yı inceledi

İl Genel Meclisi Üyeleri, Ortaköy’e bir dizi ziyarette bulundu. İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya ile birlikte AK Parti, CHP ve MHP’nin meclis üyelerinin de yer aldığı ziyarette ilk olarak Oruçpınar Göleti Mesire Alanında yapılan kafe, restoran ve mescit gibi yapılan çalışmalar incelenirken, meclis üyelerine Ortaköy Kaymakamı Ömer Tekeş eşlik etti.

Karahacip Köyü’nde Ortaköylü tüm şehitler için mevlit okutuldu. Köylülerin de iştirak ettiği mevlit programının ardından Karahacip Köyü’nden şehit Uzman Çavuş Mustafa Ünal’ın kabrini ziyaret eden İl heyet, şehitler için dua ettikten sonra İncesu Kanyonu’nda yapılan çalışmaları yerinde incelediler.

İncesu Kanyonu’nda Kybela Heykeli’ne kadar yürüyerek incelemelerde bulunan meclis üyeleri, olarak Ortaköy Belediye Başkanı Taner İsbir’e ziyarette bulunarak gerek kanyonda yapılacak çalışmalar gerek köylerde yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulundular.

KYBELE KABARTMASIÇ

Çorum'un Ortaköy ilçesinde bulunan Kybele Kabartması, Anadolu'da Hellenistik çağla tarihlendirilen Kybele kabartmalarının en büyüğüdür.

İncesu Köyü sınırlarındaki kabartma, bir kaya bloğu üzerine yapılmıştır. Tanrıça Kybele, bir taht üzerine oturup sol elinde bir aslan yavrusu tutarak tasvir edilmiştir. Çorum'daki Kybele kabartmasından daha büyük bir kabartmaya henüz rastlanmamıştır.

Son Güncelleme: 09.04.2018 15:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.