Leblebide en iyiler belli oldu

37. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen leblebi yarışması dereceye girenler belli oldu.

23 Temmuz 2022 Cumartesi 17:35
Leblebide en iyiler belli oldu

37. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali etkinlikleri çerçevesinde leblebi yarışması düzenlendi.

Leblebi yarışmasına 20 firma katılırken birbirinden güzel ve lezzetli leblebiler tadı, boyutu ve görünüşü ile jüri üyelerinin beğenisine sunuldu.

Yapılan değerlendirme sonucunda Osman Bodur birinci olurken, Sefa Ahıska ikinci, Mahmut Ahıska üçüncü olurken Ahmet Bayram, Koray Bulut ve Satılmış Akın mansiyona layık görüldü. Yarışmada dereceye leblebicilere ödülleri Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın tarafından verildi.

“Çorum demek leblebi demek, leblebi demek Çorum demek” diyen Başkan Halil İbrahim Aşgın, “Şehrimizi tanıtırken şunu diyoruz. Nohuta şahsiyet kazandıran beldenin, şehrin belediye başkanıyız. Nohuta hangi belde şahsiyet kazandırıyor, nohut yeryüzünde nerede dünyanın en güzel leblebisine dönüşüyor diye soruluyorsa oranın adı kayıtsız şartsız Çorum’dur” dedi.

Leblebinin ezelden beri Çorum’da yapıldığını anlatan Aşgın, “2002 yılında coğrafi tescili yapıldı. İsimlerini bile saymayacağım falanca il yok şöyle leblebi yapıyor böyle leblebi yapıyor. Hiç saymayacağım. Başka yerlerin adını anarak reklamını yapmaya gerek yok. Çünkü leblebi Çorum’la özdeşleşmiş Çorum’un kimliği olmuş bir ürünümüzdür” diye konuştu.

LEBLEBİ HELVASI TESCİLLENDİ

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve beraberindeki heyete ikram edilmesi sonrasında Yunanistan ve dünya basınında gündem olan leblebi helvasının tescilini yaptırdıklarını açıklayan Başkan Aşgın, “Şu an tüm dünyada e iyi leblebi helvası nerde yapılır, leblebi helvası en iyi nerede yenilir Çorum’da. Ne olur ne olmaz leblebi helvasının da tescilini aldık. Birileri aradan çıkar bizim kendi öz malımıza sahip çıkma cüretini gösterebilir. 2002 yılında leblebinin tescilinin ardından geçtiğimiz yıl içerisinde de leblebi helvasının tescilini tamamladık” dedi.


İHA

Son Güncelleme: 23.07.2022 17:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Komedi 2022-07-23 17:43:00

Başkan aşkın leblebi, leblebi helvası ve leblebi heykeli ile uğraşıp dursun.arada salça kaynatsın.düğünlerde geleneksel esprilerini yapsın( kimse gülmesede).başka işlerle uğraşmasın

Avatar
Fasülye gibi nimet… 2022-07-23 22:26:22

Leblebiden meşhur ürün mü olur?

Avatar
Kemal 2022-07-23 22:36:49

Meşhur bilmem ne kardeşler kuruyemiş küçük yaştaki suriyelilere leblebi yaptırmaya devam etsin

Avatar
Öz İskilip 2022-07-24 01:13:44

Leblebiden başka neyin varda konuşuyorsun, devam başkan

Avatar
murat 2022-07-25 13:28:06

yav arkadaş ne boş beleş işler. atıcılık, leblebi vırt zırt.

Avatar
Çorum 19 2022-07-26 02:02:29

Osmalidan bugune bahriyemiz diye bir kitapta der ki:Osmanlı'nın zengini hanlar hamamlar pirinç tarlaları yıla ovunurken avrupanin zenginleri krup thysenvickers paslanmaz çeliği dizel motoru icat etmişti durmak yok yola devam

banner165