Martı sahnelenecek

Bursa Devlet Tiyatrosu Martı adlı oyunu sahneleyecek.

26 Ocak 2014 Pazar 14:42
 Martı sahnelenecek

Bursa Devlet Tiyatrosu Martı adlı oyunu sahneleyecek.

Rus Gerçekçiliği'nin en önemli yazarı Anton Pavloviç Çehov'un klasikleşmiş başyapıtları arasında yer alan "Martı" (1895), Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından ilk kez sahneleniyor.

2013-2014 sezonunda Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenecek Çehov buluşmasında da sergilenecek olan oyun, 19. yy sonu Rusya’
sında geçer. Oyun, Moskova'dan uzak taşra hayatının sıkıntılı atmosferinde yüzyıl sonu çöküntüsüne odaklanır. Bu çöküntü aynı zamanda yaklaşan ekonomik ve sınıfsal değişimin de habercisidir.  Artık sonu gelen Aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin, bu değişime ayak uyduramaması, oyunun dramatik özünü oluşturur. Böyle bir ortamda hiçbir oyun kişisinin geleceğe güvenle bakması, aşkına karşılık bulması ya da hayallerinin peşinden gitmesi mümkün değildir. Çehov her birinin öyküsünü, çıkışsızlığını ve çöküntü ortamındaki ortak yazgılarını ustaca gözler önüne ser

31 Ocak-1 Şubat Cuma ve Cumartesi günü  14.00-20.00 saatleri arasında 4 kez sahnelenecek 2 perdelik oyunun biletleri DTS gişelerinde satıya çıkarıldı.








Son Güncelleme: 27.01.2014 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165