‘Mavi Berenin Gölgesinde Bir Ömür’

Emekli Albay hemşehrimiz Fikri Kısar’ın ‘Mavi Berenin Gölgesinde Bir Ömür’ isimli kitabı çıktı.

27 Kasım 2020 Cuma 13:32
‘Mavi Berenin Gölgesinde Bir Ömür’

Emekli Albay Fikri Kısar’ın ‘Mavi Berenin Gölgesinde Bir Ömür’ isimli kitabı çıktı.
Post Yayınlarından ilk baskısı bir hafta önce okurlarına sunulan 200 sahifelik kitapta, yazarın memleketi İskilip’ten başlayan, askerlik mesleği süresince geçirdiği sevinci, heyecanı, coşkuyu, hüznü, düş kırıklıklarını ve hayata dair tecrübelerini aktarıyor.
‘Mavi Berenin Gölgesinde Bir Ömür’ adlı kitap şu sözlerle özetleniyor:

‘Mesleği süresince mavi bereyi onurla taşıyan yazar hayatından önemli kesitler sunuyor. Emekli Albay Fikri Kısar, memleketi İskilip’te başlayan, askerlik mesleğine adımını attığı Kuleli Askerî Lisesi ve Komando Okulu ile devam eden hayat serüvenini sade ve samimi bir dille okurlarına aktarıyor. Emekli olduktan sonra özel sektörde sürdürdüğü iş hayatı ve kısa siyâset deneyimi de âdeta vatana her alanda hizmet edilebileceğini gözler önüne seren kıymeti hâiz anılar olarak kitapta yerini alıyor.
Fikri Kısar, 31 yıllık meslek yaşamı boyunca Türkiye’nin çeşitli bölgeleriyle beraber Kıbrıs ve Nahçıvan’da Türk Silahlı Kuvvetlerinin her kademesinde görev alacak şekilde vatana hizmet etmiştir. Askerî tecrübesiyle kaleme aldığı hâtıralarında bazen sevinç, coşku, heyecan bazen hüzün,  düş kırıklığı ve güçlükler; kısaca, insan olmanın gereği bütün hasletler bir arada arzıendam etmektedir. Ayrıca devletimizin, içinden geçtiği sancılı dönemlerde yaşananlara değinilmekte, yazarın bizzat başından geçen hâdiseler okuru hayrete düşürmektedir.”

'İSKİLİP’TE BİR KAÇ NESLİN FİKRİ ABİSİ'
İskilip’in tanınmış simalarından gazeteci Coşkun Akkoca ise, ‘Mavi Berenin Gölgesinde Bir Ömür’ adlı kitabın yazarı hemşehrimiz Fikri Kısar’ı ilçede birkaç neslin ‘Fikri Abisi’ olarak nitelendirirken, düşüncelerini şu sözlerle aktardı:
“İskilip dışında çözemediğiniz bir işiniz varsa hemen aklınıza Fikri Kısar gelir. Kolayca arayabilir ve ilgisini bekleyebilirsiniz. Ayırım yapmadan sizi büyük bir nezaketle karşılar ve elinden ne geliyorsa yapar. Daha fiyakalı memleketlilerimizde vardır ama yıllardır yaralı parmağa bevlettikleri görülmemiştir. Bu anlamda parmakla sayılacak kadar az olan hemşerilerimizden biridir. O bakımdan Fikri Kısar bir kaç neslin "Fikri abisi" olmuştur.

Sevgili Fikri abi mesleki hayatını başlangıçtan emekliliğe kadar kaleme alarak güzel bir kitap çıkarmış. Fikri Kısar silahlı kuvvetlerin cesareti ve ferageti ile öne çıkmış madalyalı komutanlarından birisidir. Allah hayırlı, huzurlu ve sağlıklı emeklilik yılları nasip etsin."

Son Güncelleme: 27.11.2020 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2020-11-28 06:24:47

İlçeye faydası?

Avatar
Serkan özcan 2021-01-17 11:19:38

Fikri Kısar komutanımızla Cumhurbaşkanlığı muhafız alayın da tanışmak nasip oldu bize komutandan ziyade Bir baba bir büyük olarak davranırdı kendisi ve ailesi benim için çok özeldir Rabbim ondan ve ailesinden razı olsun mutluluk be başarılar dilerim

Avatar
İbrahim Akkoyun 2022-01-18 10:48:42

Fikri albay nadir bulunan askerlerimiz dendir askerini korur ezdirmez disiplinli bir komutanı bana bi yumruk atmıştı şaka mahiyetli sanki eşşek tepmiş gibi tam komando ama ben ona hiç kızmadım sadece bi komandonun yumruğunu merak etme dendi sivildede komutanı la görüşüyoruz Allah işini rast getirsin adam gibi adam albay fikri