Mehmet Akif’in torunuyla söyleşi

Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Mehmet Akif’in yaşayan tek torunu Selma Argon’la röportaj yaptı.

31 Aralık 2019 Salı 17:01
Mehmet Akif’in torunuyla söyleşi

Osmancık Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü sebebiyle ‘Mehmet Akif Ersoy’ özel sayılı gazete çıkardı. Mehmet Akif Ersoy’un hayatının ve eserlerinin konu edildiği gazete için Mehmet Akif’in yaşayan tek torunu Selma Argon’la röportaj yapıldı. Selma Argon, dedesi Mehmet Akif’i Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne anlattı.

Okul müdürü Salih Tuncay, yaptığı açıklamada, ‘Mehmet Akif bu milletim içinden çıkmış kurtuluş mücadelesine önderlik etmiş bir dava adamı, kültür şahsiyetidir. İnanç ve değerleri uğruna her türlü cefaya katlanmış bir tarih rehberidir. Vatan şairi ve milli şair olarak da Türk insanının kalbinde her zaman yerini korumuştur.  Gençlerimizin Mehmet Akif’i daha iyi tanıyıp ve örnek almaları için öğrenci ve öğretmenlerimizin yazılarından oluşan Mehmet Akif özel sayılı gazete çıkardık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Son Güncelleme: 31.12.2019 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165