Merakla baktılar!

30 Aralık 2017 Cumartesi 17:20
Merakla baktılar!

İskilip’te tarihi Ulu Cami çevresinde ggerçekleştirilen alt yapı çalışmaları sırasında keşfedilen Osmanlı dönemine ait yeraltı çarşısı ve tünel ilgi odağı oluyor.

İlçeye doğalgaz verilmesi nedeniyle düzenlenen törene katılan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve ilçe yetkilileri söz konusu bölgeyi merakla incelediler.

Bilindiği üzere İskilip’te bulunan tünel ve yeraltı çarşısı, önce Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ekipleri tarafından incelenmiş, daha sonra Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gelen uzman teknik heyet,  tarihi yapı üzerinde kapsamlı tetkikler yapmıştı. Tünel ve yeraltı çarşısının turizme kazandırılması hedefleniyor.

Son Güncelleme: 30.12.2017 18:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilip 2018-01-01 00:06:05

İnşAllah hiç edilmez. İlgili davranılması. Üzerinde durulmalı.