Mozaik kursu açılıyor

Usta öğreticiler Ankara'da mozaik eğitimi aldı

20 Eylül 2017 Çarşamba 17:21
Mozaik kursu açılıyor

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde görevli usta öğreticiler, Ankara Ulucanlar Sanat Sokağı Doğal Taş Mozaik Atölyesi’nde mozaik sanatı eğitimine katıldı.

Türkiye’nin mozaik sanatı alanında sahip olduğu zengin birikiminin gelecek kuşaklara aktarılması ve değerli sanatkârların yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla organize edilen bu eğitimde mozaik sanatı malzemeleri ve teknikleri konusunda verilen derslere katılan Çorumlu kursiyerler, mozaik uygulamaları yapma imkânı buldu. Mozaik sanatçısı Mustafa Salih Kamanlıoğlu, tarafından verilen kurs sonunda kursiyerlere sertifika verildi.

Mozaik sanatının artık başlı başına bir sanat dalı olarak kabul gördüğünü ifade eden Kamanlıoğlu “Kent ve ülke kültürü ile uyumlu eserlerin üretildiği mozaik sanatı tarihten günümüze kadar ulaşmıştır. Mozaik, küçük renkli parçaların yan yana yapıştırılması ile elde edilen resimlerdir. Genel olarak bu parçalar cam, renkli taş, kiremit gibi malzemelerden meydana gelmektedir” dedi.


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül de, yaptığı açıklamada mozaik sanatının sağladığı görsel zenginliği daha geniş kitlelere göstermek amacıyla yakın zamanda Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde mozaik kurslarının açılacağı müjdesini verdi.










Son Güncelleme: 20.09.2017 17:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165