Müze Ev Çorum’a taşınıyor

07 Mayıs 2022 Cumartesi 12:58
Müze Ev Çorum’a taşınıyor

Çorum’un Sungurlu ilçesinde yaşayan emekli Öğretmen Hüseyin Çelik’in yıllar içerisinde maddi ve manevi özveriyle ilçede kurduğu müze ev, Çorum Belediyesi’nin gündeminde.

SEMPOZYUMDA TANITILDI, ZİYARETÇİLERİ BİLE VAR

Yarım asrı aşkın süredir çeşitli etnografik eserlerden Müze Ev kuran Emekli Öğretmen Hüseyin Çelik, ‘Uluslararası Bütün Yönleriyle Çorum’ Sempozyumu’nda Sungurlu’yu ve Müze Evi tanıtmıştı. Müze Ev, Çorum ve Sungurlu’dan bazı okullar tarafından halen ziyaret ediliyor.

BAŞKAN AŞGIN İLE GÖRÜŞTÜ

Ailesiyle birlikte yaşadığı alanda Müze Ev kuran emekli öğretmen Hüseyin Çelik, geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile görüştü.

GELİŞMELER OLUMLU

Makamda yapılan görüşmeye dair paylaşımda bulunan Başkan Aşgın, “Ömrünü müzecilik için vakfeden değerli öğretmenimiz Hüseyin Çelik ile Şehir Müzesi çalışmalarımızı değerlendirdik. Kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarma hususundaki fedakar gayretleri için Çorum Belediyesi olarak kendisine minnettarız.”ifadelerine yer verdi.

ŞEHİR MÜZESİ'NDE SERGİLENECEK

Edindiğimiz bilgilere göre; Çorum Belediyesi Müze Ev’de bulunan etnografik eserlerin 150 yıllık tarihi Velipaşa Hanı’nın üst katında oluşturulacak Şehir Müzesi’nde sergilenmesi için harekete geçti.

Sungurlu’da yaşayan Müze Ev’in sahibi emekli öğretmen ziyaret edilerek proje hakkında detay bilgiler verildi. Son olarak Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile yapılan görüşmeden olumlu sonuç çıktığı öğrenildi.

Son Güncelleme: 08.05.2022 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.