Net konuştu, Türkiye’nin en iyisi Çorum

Ünlü Gurme Ömür Akkor, Türkiye'de Gastronomi alanında en zengin mutfağın Çorum ve Yozgat olduğunu açıkladı.

23 Şubat 2022 Çarşamba 15:15

Ünlü Gurme Ömür Akkor, Türkiye'de Gastronomi alanında en zengin mutfağın Çorum ve Yozgat olduğunu açıkladı.

Gastronomi Uzmanı ve Gurme Ömür Akkor, Gazeteci Fatih Altaylı'nın Bloomberg televizyonunda programına konuk oldu. Altaylı'nın "Peki bütün her yeri biliyorsun. Anteplisin. Adana ve Kayseri tarafın var. İlk restoranın Bursa'da, şimdi İstanbul'da. Sana göre gastronomik açıdan en zengin yer neresi.? Ya da en zengin yer değil, pek çok zengin yer var, senin tercihin neresi olabilir?" şeklinde sorusuna, ‘Yozgat ve Çorum’ diye karşılık verdi.

Akkor’un Çorum ve Yozgat sözlerine şaşıran Altaylı, “Geçtiğimiz gün Adnan Şahin de aynı şeyi söyledi.” diye konuştu.

Çorum ve Yozgat’ın gastronomi mutfağı alanında Türkiye’nin en iyi iki kenti oarak sıralayan Ünlu Gürme Ömer Akkor ise "Zaten malzeme çok olduğu zaman yemek yapmamak anormal. Elektrik var, su var, malzeme var yapıyorsun. Un mesela. Un olduğu için ekmekle ilgili her şey malzeme. Çorum'da leblebiye sıra gelmez. Yozgat'ın yufka ekmeği ile yapılanlara da sıra gelmez. Neden, çünkü tek bir malzeme var. Hala o tatta yemek yapıyorlar. Hala gerçek malzeme ile yemek yapıyorlar. Yemekmiş gibi yapmıyorlar. Gerçek yufka, gerçek tavuk, gerçek tereyağ ile yemek yapıyorlar.”dedi.

Gastronomi Uzmanı ve Gurme Ömür Akkor, daha önce TRT'de yayınlanan ve Pelin Çift'in sunduğu programda Çorum mutfağını en iyi mutfak olarak ilan etmişti. Ünlü sunucu Pelin Çift de, kısa sürede Çorum'a gitmeleri gerektiği mesajını vermişti.

Son Güncelleme: 23.02.2022 19:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2022-02-23 18:19:21

Ne varmış çorumda bize bir iki yemek söylese misafirimiz geldiğinde götürecek yer bulamıyoruz İskilip dolması da olmasa yerel bir lezzet yok.

Avatar
Iİskilipden 2022-02-23 18:55:32

Ne kadar doğru Çorum olarak İlçemiz adına
Keşkek ( özellikle ramazan da keşkeksiz iftar olmaz)
Dolma. ( düğünler dilmişiz olmaz )
Turşu. ( sağlk. sıhhat kaynağı )
Serme salatası,
Al açma baklava
Tepsi ( öğlenleri esnafın etli fırın yekeği)
Ölü somunu ( süper )
yırtma ( lezzet kayağı) vs vs.

Avatar
Helal 2022-02-24 04:38:43

Biz bu Ömür akkor hakkını nasıl öderiz.yetkilikere sesleniyorum Ömür akkor ismini Çorum'da yaşatalım.Adam Çorum reklamı ni nasılsa yapıyor...

Avatar
Bayindir 2022-02-23 17:04:12

Fazla abartmis.. Her yore kendine ozgun.. Anadolu mutfaginda siralama bence yanlis..

Avatar
İskilip li 2022-02-23 17:24:03

Çorum un en meşhur yemekleri yine İskilip den. İSKİLİP Dolması, keşkek, yırtma, su kabağı,döşeme baklava ve bir çok pide çeşitleri, yazık ettiniz şirin ilçem İskilip e, Köy yaptınız.

Avatar
Çorum'lu 2022-02-23 18:11:25

Ömür Akkor'dan Allah Razı Olsun. Çorum'un mutfağını çıktığı her programda söylüyor. Çorumluların yapamadığını Ömür Akkor yapıyor.

Avatar
Kenan 2022-02-23 21:14:08

Seydim gölünü tepeden gören yola ulaşım olucak şekilde yerel yemeklerin olduğu ( örnek Konya Kekikli et mangal Denbent de çok güzel bir işletme mevcut) işletme. işlerleler yapılmalıdır.

Avatar
Çorum 19 2022-02-24 00:23:51

Yalan ruzgari

banner165