Nurettin Topçu Düşüncesi

Hitit Üniversitesi ve İlim Yayma Cemiyeti “Nurettin Topçu Düşüncesi” isimli panel düzenledi

15 Aralık 2017 Cuma 18:52
Nurettin Topçu Düşüncesi

Hitit Üniversitesi ve İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Nurettin Topçu Düşüncesi” isimli panel, Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Panele Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, İlim Yayma Cemiyeti Şube Başkanı Mustafa Tuzcu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, Nurettin Topçu tanıtım videosu gösterimiyle devam etti.

Panelin açış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şube Başkanı Mustafa Tuzcu, Nurettin Topçu’nun fikirlerinin daima yaşayacağını, kendisini rahmetle andıklarını ifade ederek etkinliğin güzel geçmesini temenni etti.

AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ da, “Nurettin Topçu ve ona benzer fikir adamlarının düşüncesi bizlerin zihninin altyapısını oluşturan bir düşüncedir” dedi.

Rektör Alkan’ın Çorum için bir şans olduğunu ve Hitit Üniversitesi ile gurur duyduklarını belirten Karadağ, üniversite ve İYC iş birliğinin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini ifade etti.

Rektör Alkan ise konuşmasında “Bugün andığımız Nurettin Topçu, değerli bir dava adamıydı. Bu insanların hayatlarını, düşüncelerini ve yaptıklarını anlamamız gerekiyor. Bizler eğer şu anda güçlüysek ve iyi işler yapıyorsak, bu insanların yetiştirdiği jenerasyon ve bize sağlanılan imkanlarla başarılı işler gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin ihtiyacı, derdi ve davası olan insanların yetişmesidir. İnsanlarımızın derdiyle dertlenelim. Örnek alınacak bir tarihimiz var. Tüm dünya da bunun farkında. Bizlerin Üniversite olarak, öğrencilerimizi yetiştirmek adına üzerine ağır bir yük düşüyor. Güzel bir etkinlik olmasını diliyor dava adamları yetiştirmeyi ümit ediyorum.” diye konuştu.

Açış konuşmalarının tamamlanmasının ardından moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Azimli’nin yaptığı panelde, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İsmet Altıkardeş Nurettin Topçu ve Pozitif Düşünce” ve Erzurum Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki İşcan “Nurettin Topçu’da Din Algısı” konulu sunumlarını yaptılar.

Sunumların tamamlanmasının ardından katılımcılara hediye takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MEHMET BÖLÜKBAŞ 2017-12-15 22:52:27

UMARIM BÖYLE PANELLERIN DEVAMI OLUR İSTERDİMKİ ORADA OLMAYI AMA NASİP DEĞİLMİŞ AKADEMİSYENLERİN SAHADA KENDILERİNI HISSETTIRIMELERINİ HALKLAİÇ İÇE OLMALARINI ISTERim