O türbede restorasyon

Çorum'un Alaca ilçesinde bulunan Hüseyin Gazi Türbesi’nin restorasyonu başlıyor.

14 Aralık 2022 Çarşamba 13:15
O türbede restorasyon

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Alaca’da bulunan Hüseyin Gazi Türbesi’nin 7 milyon 743 bin TL bedelle ihale edilerek restore edileceğini açıkladı.

Alaca İlçesi Özhan Mahallesi’nde bulunan tescilli tarihi Hüseyin Gazi Türbesi’nin restorasyon ve çevre düzenlemesi ile ilgili olarak yaptıkları girişimlerin olumlu sonuçlandığını belirten Ceylan, yapım işinin kasım ayı içerisinde ihalesinin yapıldığını, ihale sürecinin geçtiğimiz günlerde de sonuçlandığını bildirdi.

7 milyon 743 bin 810 TL 18 kuruş bedelle ihaleyi alan yüklenici firma ile sözleşme imzalandığını, yer tesliminin de yapıldığını vurgulayan Ceylan, müteahhit firma tarafından restorasyon işine kısa sürede başlanılacağının kaydetti.

Ceylan, projede türbe, aşevi ve misafirhanenin aslına uygun olarak restore edileceğini,  Külliye’nin Taç Kapısı tamir edilerek aslına uygun hale getirileceğini belirtti.

Mevcutta yer alan ahır, bakıcı evi gibi sonradan yapılan binaların kaldırılacağını, türbenin etrafında kalıntıları bulunan öğrenci hücrelerinin aslına uygun şekilde yeniden yapılacağını açıklayan Ceylan,  Külliye’nin mevcut metal giriş kapılarının, ahşap kapıya çevrileceğini ifade etti.

Ceylan, çevre düzenlemesinde yapılacak çalışmaları da şöyle sıraladı:

“Külliye içerisinde hafriyat temizliği yapılacak. Külliye içerisine bitkisel düzenleme çalışmaları yapılacak. Külliye içerisinde yürüyüş yolları ve ahşap banklar yapılacak. Parsel sınırlarını çevreleyen taş duvar yeniden yapılacak. Türbe yakınına 2 adet pergole yapılacak. Külliyenin yola bakan tarafına WC ve Kurban Kesim Yeri yapılacak. Külliyenin kuzey giriş tarafına otopark düzenlemesi yapılacak.”

Son Güncelleme: 15.12.2022 11:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165