O yarışmada jüri oldu

Şair ve Yazar Halit Yıldırım, “Bir Bayrak Şiir Bekliyor” yarışmasında ön jüri üyesi oldu.

03 Ocak 2019 Perşembe 00:18
O yarışmada jüri oldu

‘Bir Bayrak Şiir Bekliyor’ 2018 Bayrak Şiirleri Yarışması Ödül Töreni yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazi Kültür AŞ ve Serencam Yayınevinin ortaklaşa düzenlediği 896 şairin 986 şiir ile yarıştığı O yarışmada jüri oldu 2018 Bayrak Şiirleri Yarışması ödül töreni geçtiğimiz hafta Gaziantep Belediyesi Konferans Salonunda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Çorum’dan Şair-Yazar Halit Yıldırım’ın da ön jüri olarak görev yaptığı yarışmada; Cahit Koytak, Metin Önal Mengüşoğlu, Müştehir Karakaya, Mustafa Doğan, Erhan Çamurcu, Osman Yücel ve Gülşen Gazel de jüri olarak görev aldılar.

Yarışmada; yetişkinler kategorisinde Sevim Yakıcı “Bayrak Yar” şiiriyle birinci, Ali Kemal Mutlu “Al Mühür” şiiriyle ikinci, Nuray Alper “Al Sancağın Altında” isimli şiiriyle üçüncü oldu. Abdulhadi Bay, Yaşar Bayar, Arif Odabaş, Menderes Oyanık, Mustafa Sade, Talat Ülker ve Kenan Yavuzaslan ise mansiyon ödülü aldılar.

Liseler kategorisinde Gaziantep’ten Yusuf Baha Köksal “Gök Bayraktan Al Bayrağa” isimli şiiriyle birinci, Hatay’dan Emine Nazlı Altan “Şehidin Gözyaşı” isimli şiiriyle ikinci, Şırnak’tan Yahya Özçınar “Ben Sen’im, Ben Biz’im, Ben Al Bayrağım” isimli şiiriyle üçüncü, yine Gaziantep’ten Metehan Söylemez “Ay Yıldız” isimli şiiriyle dördüncü, Esra Köseler “Semaların Şahı” isimli şiiriyle beşinci sırada yer aldı.

Yarışmada ilköğretim öğrencileri Nazlı Işıl Koper, Osman Emre Yüksel ve Nuray Yavuz’a ise cesaret ödülü verildi.

25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluşu Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen ödül törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay, GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Bülent Öztürk, Gazi Kültür AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Serencam Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Gülşen Gazel, ödül alan şairler, jüri üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Tören Gazi Kültür AŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’ın konuşması ile başladı. Yakar konuşmasında; yarışmaya katılan şairlere ve yarışmanın düzenlenmesinde başta jüri üyeleri olmak üzere emeğe geçen herkese teşekkür etti. Yakar, bayrakla ilgili bir şiir yarışması düzenleyerek, Türk edebiyatına yeni şiirler, yeni şairler kazandırmak istediklerini belirterek, “Şiir, bizim için büyük bir öneme sahiptir. Osmanlı padişahlarının birçoğu divan sahibi idi.  Biz de Belediye olarak millet olarak birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız olduğu şu dönemde böyle bir organizasyon yaparak bu birlikteliğe bir katkıda bulunmaya karar verdik” dedi.

Daha sonra Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi ve Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Ilgar İmamverdiyer ve öğrencilerinden oluşan koro,  seslendirdikleri bayrak marşları ile büyük beğeni kazandı.

Konserin ardından derece alan şairler ve jüri üyeleri şiirlerini seslendirdiler. Halit Yıldırım da “Bayrağıma” isimli şiiri okudu. Şiirlerin ardından derece alan şairlere ödül ve plaket takdimi yapıldı. Yarışmaya olan katkılarından dolayı tüm jüri üyelerine ve Prof. Dr. Ilgar İmamverdiyer’e plaket takdim edilirken, koro üyelerine de teşekkür beratı verildi.

Gazikültür AŞ ve Serencam Yayınlarının işbirliğinde yürüttüğü çalışmayla Bayrak Şiirleri Yarışmasında seçilen şiirlerden oluşan bir de antoloji yayımlandı. Türkiye kültür tarihinde ilk kez çok sayıdaki bayrak şiirleri bir kitapta toplanmış oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gazikültür AŞ ve Serencam Yayınları logosuyla çıkan kitap, törene katılan davetlilere ücretsiz olarak dağıtıldı. Türkiye geneline dağıtımı yapılması da planlanan kitap, alanında tek eser olma özelliği taşıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.