Oğuzlar ikinci Fethiye olabilir

Yamaç paraşütçüleri, Oğuzlar’ın Fethiye'den sonra uçuş yapmaya elverişli en uygun bölge olduğunu belirtti.

06 Ekim 2019 Pazar 23:41
Oğuzlar ikinci Fethiye olabilir

Oğuzlar Cevisz Festivali nedeniyle ilçeye gelen yamaç paraşütçüleri, Oğuzlar’ın Fethiye'den sonra uçuş yapmaya elverişli en uygun bölge olduğunu belirtti.

Oğuzlar Ceviz Festivali’nin ikinci gün etkinlikleri ilçede ilklere sahne oldu.

HİDAK tarafından saklı cennet Oğuzlar’ın doğal güzelliklerinin keşfine yönelik doğa yürüyüşü gerçekleşti. Çok sayıda katılımcının yer aldığı doğa yürüyüşünde Oğuzlar'ın doğal güzellikleri kare kare fotoğraflandı. Keyifli bir yürüyüş geçirdiklerini belirten HİDAK üyeleri, festival kapsamında Oğuzlar'ın doğal güzelliklerinin tanıtılması adına böyle güzel bir etkinlik düzenlediği için Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım'a teşekkür etti.

Festival kapsamında yapılması planlanan ancak hava koşullarının el vermemesi nedeniyle katılımcıların can güvenliğini korumak adına iptal edilen yamaç paraşütü için Türkiye'nin dört bir yanından Oğuzlar'a gelen yamaç paraşütçüleri ile Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Oğuzlar Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım Altın Koz Sosyal Tesisleri'nde bir araya geldi. Oğuzlar'ın muhteşem doğal güzelliklerine hayran kalan yamaç paraşütçüleri; "Türkiye'de yamaç paraşütü yapmaya elverişli birkaç yer var; Fethiye ve son zamanlarda yeni yeni popüler olmaya başlayan Kapıkaya. Ancak burası hem doğası uçuş alanının elverişliliği ile ikinci bir Fethiye olabilecek potansiyele sahip. Yamaç paraşütçüleri olarak uçuş yapmak için Fethiye'ye alternatif olarak böyle güzel bir yer arıyorduk. Bizleri buraya davet ettiğiniz, bu güzellikleri görmemize vesile olduğunuz ve destekleriniz için size ve Osmancık Uçuş Kulübü’ne teşekkür ederiz." dediler.

Festival dolayısıyla Oğuzlar'a gelen yamaç paraşütçülerine teşekkür eden Belediye Başkanı Muzaffer Yıldırım da, “İlçemiz ceviziyle meşhur ve ilçe halkının en büyük gelir kaynağı ceviz ancak biz buranın yalnızca ceviz üretimi ile değil turizmdeki potansiyelini de ortaya çıkararak gelişmesini istiyoruz. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapıyoruz. Doğa sporları, su sporları, yamaç paraşütü ile ilçemizin turizm potansiyelini yükseltip İlçe halkının refahını, buraya gelen misafirlerimizin memnuniyetini yükseltmek istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen tüm gayreti göstermeye çalışıyoruz. Geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Festivalin 2. gününde de yüz boyama, pamuk şeker ve patlamış mısır dağıtımı, çocuk tiyatrosu, çocuk animasyonları ile ilçenin çocukları doyasıya eğlendi.

Açık hava sinemasında Ayla filminin gösterimi gerçekleşti. Genç yaşlı, kadın erkek tüm Oğuzlarlılar’ın büyük bir keyifle izlediği filmin ardından ilçe halkı ve Çorum dışında yaşayan Oğuzlarlılar; " Oğuzlar'da yıllar sonra açık hava sineması yapıldı. Bizi çocukluğumuza götürdünüz, anılarımızı tazelediniz. Böyle güzel düşünülmüş, böyle güzel organize edilmiş bir etkinlikten dolayı Belediye Başkanımız Muzaffer Yıldırım'a ve ekibine teşekkür ediyoruz. " dediler.

Son Güncelleme: 06.10.2019 23:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-10-07 02:12:24

İnsanlar Fethiye'ye sırf yamaç paraşütü yapmak için gitseler 1 tane otel dolmaz. Yüzecek, kamp yapacak, bar-diskosunda eğlenecek vb bir sürü etken. Yakın çevreden günübirlik turist ise geldiğinde en azından damağını, midesini mutlu edecek. 3-4 kez değişiklik olsun baraj kenarı, hiçbir şey olmazsa yemek yer geliriz dedik, her seferinde farklı yemek söyledik ve her seferinde o yemek çeşidinin en kötüsünü deneyimledik. Uçmaya gerek yok, önce bi restoranın lezzet ve hizmet kalitesini artırmakla işe başlayabilirsiniz.

Avatar
Ebul Furkan 2019-10-07 08:05:47

Başkanın ve ekibinin faaliyetlerini, medyayı etkin kullanmasını kutluyoruz. Ceviz festivali kapsamında düzenlenen etkinlikler de bu minvalde. Fakat bir de itirazımız var. Bu çeşit proğramlarda illa da bir sanatçı gelecekse, değerlerimize uygun sanatçılar getirilsin.

banner165