Ortaköy'de vaftiz teknesi bulundu

Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı İncesu köyünde bulunan ve çeşme oluğu olarak kullanılan Doğu Roma dönemine ait vaftiz teknesi bulundu.

02 Aralık 2020 Çarşamba 12:33
Ortaköy'de vaftiz teknesi bulundu

Çorum’un Ortaköy ilçesine bağlı İncesu köyünde bulunan ve çeşme oluğu olarak kullanılan Doğu Roma dönemine ait vaftiz teknesi belediyenin girişimleriyle Çorum Müzesi’ne kazandırıldı.
Edinilen bilgilere göre, İncesu köyünde yaşayan bir köylü arazide vaftiz teknesi buldu. Tekneyi köye getiren köylü çeşme oluğu olarak kullanmaya başladı. Doğan çocuklar ve savaşa giden askerlerin vaftiz edildiği Doğu Roma dönemine ait olan ve bin 700 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen tekne Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin girişimleriyle Müze’ye kazandırıldı.
7 bin yıllık bir geçmişe sahip ilçenin Hititlere başkentlik, Doğu Roma ve Türk medeniyetine ev sahipliği yaptığını hatırlatan Ortaköy Belediye Başkanı Taner İspir, "İncesu köyünde yaşayan bir kişi tarafından arazide bulunup evinin önünde çeşme oluğu olarak kullanılan tarihi eserin bin 700 yıllık Doğu Roma medeniyetine ait kutsal vaftiz teknesi olduğunun tespit edildi. Bu kutsal teknede gerek çocukların vaftiz edilmesi, gerekse ordu komutanları ve askerlerin dini törenle kutsanarak savaşa gönderildiği ortaya çıkmış oldu. Vaftiz teknesini jandarma ve belediye ekiplerimizle birlikte ilimiz Müze Müdürlüğüne teslim ederek ilim dünyasına kazandırmış olduk” dedi.


İHA

 

Son Güncelleme: 02.12.2020 17:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Slm 2020-12-02 13:26:43

Adam iyi ki tuvalet taşı yapmamış
Şükür

Avatar
Ahmet DEMİR 2020-12-02 14:06:02

Bin iki yüz yıllık.... Abartmasak mı sayın başkan

banner165