Osmancık bu film için seferber oldu

Akşemseddin belgeselinin çekimleri tamamlandı

17 Eylül 2017 Pazar 22:57
Osmancık bu film için seferber oldu

Kültür Bakanlığı’nın Destekleri ile hazırlanan "Kasretten Vahdete Akşemseddin" Belgeseli’nin Osmancık ve İskilip Evlik köyünde yapılan çekimleri tamamlandı.

İstanbul, Göynük, Beypazarı, Ankara, Amasya ve Samsun Kavak’ta daha önce tamamlanan çekimlerin ardından Osmancık ve İskilip Evlik köyünde gerçekleştirilen çekimlere Osmancık Kaymakamı Azmi Yeşil'in görevlendirmesi ile Osmancık Kültür turizm Derneği Başkanı Sakin Karakaş ve Nene Hatun Ortaokulu Müdürü Adem Şahin rehberlik etti.

Yapımcılığını Kadriye Özden'in, sunucu ve metin yazarlığını Gülin Tokat'ın yaptığı belgesel kültür ve turizm bakanlığının genç ses projesi  kapsamında çekildi. Yönetmenliğini Hüseyin Özden'in üstlendiği ulusal ve uluslararası kanallarda yayınlanacak olan belgeselde, Akşemseddin Hazretlerini sanat yönetmeni ve usta oyuncu Nihat Mürşitpınar canlandırıyor.


Yöre halkına da oyuncu olarak rollerin verildiği yapımda Akşemseddin'in şeyhlerini Adem Şahin, Sakin Karakaş ve Evlek Köyü Cami İmamı Mehmet Ertürk canlandırdı. Osmancık Akşemseddin Medresesi ve İskilip Evlek köyündeki doğal ortamlarda yapılan belgesel çekimlerin kameramanlığını Kürşat Demirhan  ve Köksal Işık yaptı.

Dizinin yönetmeni Hüseyin Özden, yaptığı açıklamada “Osmancık ve İskilip Evlek köyünde çok sıcak kanlı insanlar bizlere ev sahipliği yapıtlar. İşte Anadolu budur. Bu bağlamda Osmancık Kaymakamı Azmi Yeşil'e Evlek Köyü İmamı Metmet Ertürk'e, Osmancık ve Evlek sakinlerine, Adem Şahin ve Sakin Karakaş'a teşekkür ediyorum.” dedi.























Son Güncelleme: 17.09.2017 23:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.