Osmancık'ta yapılan at yarışlarına büyük ilgi

Osmancık Kaymakamlığı ve Osmancık Belediyesi'nin düzenlediği Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen at yarışları büyük ilgi gördü.

07 Ekim 2013 Pazartesi 14:07
Osmancık'ta yapılan at yarışlarına büyük ilgi


Osmancık Kaymakamlığı ve 
Osmancık Belediyesi'nin düzenlediği Pirinç Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen at yarışları büyük ilgi gördü.

Kaymakamlık ve belediye işbirliğinde düzenlenen Pirinç Kültür ve Sanat Festivali etkinlikleri çerçevesinde at yarışları yapıldı. At yarışı alanında gerçekleştirilen yarışlara 
Chp Çorum Milletvekili Tufan Köse, Kaymakam Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Bekir YazıcıAk Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, Dodurga Belediye Başkanı Bekir Kılıç, eski Chp Milletvekillerinden Feridun Ayvazoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve binlerce at sever katıldı.

Çeşitli kategorilerde gerçekleştirilen at yarışları öncesinde bisiklet yarışı ve atletizm koşusu yapıldı. At yarışları ise büyük heyecanla izlendi. Büyük ilgi gören at yarışları öncesinde vatandaşlar saatler öncesinde alana akın etti. Zaman zaman trafiğin kilitlendiği at yarışlarında vatandaşlar unutulmaz bir yarış izledi. Gerçekleştirilen at yarışları için 
Türkiye'nin çeşitli yerlerinden toplam 87 at Osmancık'a geldi. Osmancıklıların beğeni ile izlediği at yarışlarında en büyük ilgiyi İngiliz ve Arap atlarının koşusu gördü.

Festivalin konser ve eğlence kısmının İslam dünyasında yaşananlar nedeniyle iptal edildiğini hatırlatan Belediye Başkanı 
Bekir Yazıcı, at sevgisinin bir ata geleneği olduğunu ifade ederek her yıl büyük ilgi gören at yarışları organizasyonuna bu yıl daha yoğun katılım olduğunu kaydetti.

Osmancık'ta gerçekleştirilen at yarışlarına gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu kaydeden 
Chp Çorum Milletvekili Tufan Köse ise "Ben muhalefet partisi Chp'nin milletvekiliyim ama ne Çorum'a ne de Osmancık'a muhalifim. Bu nedenle Belediye Başkanımız Bekir Yazıcı'nın konuşmasında dile getirdiği doğalgaz konusundaOsmancık için her şeyi yapmaya hazırım. Bu nedenle üzerime ne görev düşerse hazırım. Diğer milletvekili arkadaşlarımızla bu konuda üzerime düşeni yapacağımı belirtmek istiyorum." dedi.

Yarışların sonunda dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam 
Sezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Bekir YazıcıAk Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Kaya, Chp eski milletvekili Feridun Ayvazoğlu ve Osmancıklı işadamları takdim etti.

(CİHAN)




Son Güncelleme: 07.10.2013 14:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165