Osmanlı mezarlarında çalışma

Çorum’un İskilip ilçesinde Osmanlı dönemi mezar taşlarının restorasyonuna başlandı.

08 Aralık 2021 Çarşamba 12:33
Osmanlı mezarlarında çalışma

Çorum’un İskilip ilçesinde Osmanlı dönemi mezar taşlarının restorasyonuna başlandı.

Hitit Üniversitesi İskilip Meslek Yüksek Okulu Mimari Restorasyon Programı öğrencileri, ilçede bulunan Hacı Karani Mezarlığı’nda Osmanlı dönemi mezar taşlarında restorasyon çalışması başlattı.

İskilip Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon programı Öğretim Üyeleri Dr. Cemal Ekin, ve Dr. Doğan Koşan ve öğrencileri tarafından İskilip Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen çalışma kapsamında, Hacı Kârani Mezarlığı’nda bulunan Osmanlı dönemi mezar taşlarının tespit, bakım-onarım ve tasnifi hedefleniyor.

Mezar taşlarının restorasyonu kapsamında mekanik ve kimyasal temizleme, sağlamlaştırma ve bütünleme uygulamalarıyla korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor.

İskilip’te gerçekleştirilen çalışmanın sadece bakım, onarım ve ihya çalışması değil; aynı zamanda mezar taşlarının tespit ve tasnifi olacak. Mezar kitâbelerindeki ifadelerin anlattığı edebi özellikler de araştırılarak yayına dönüştürülecek.

Son Güncelleme: 08.12.2021 12:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165