Parti değil, memleket meselesi

Çorum CHP yöneticileri, Alacahöyük’e gitti, Hitit Köyü Projesi’nin heba olduğu görüşünü tekrarladı.

20 Haziran 2022 Pazartesi 12:05

Çorum CHP yöneticileri, Hitit medeniyetinin önemli merkezlerinden Alacahöyük’te, tarihi barajın bulunduğu alanda yaptırılan Hitit Köyü Projesi’nin heba olduğu görüşünü tekrarladı.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Alaca ilçesine bağlı Alacahöyük köyünde hayata geçirilen ve yüzde 80 oranında tamamlanan Hitit Köyü ve Alacahöyük Gölpınar Hitit Barajı Rekreasyon Projesi’nin tam olarak bitirilmediği ve hiçbir kurum tarafından devralınmadığı için yarım kaldığını, milli servetin heba olduğunu açıkladı.

Beraberindeki partililerle birlikte Alacahöyük köyüne giden Tahtasız, 2016 yılında DSİ tarafından 10 milyon 750 bin lira maliyetle 2018 yılında bitirilen projenin, henüz kullanılmaya başlanmadan heba olduğunu ifade etti.

MEMLEKET MESELESİ

Tahtasız, konuya ilişkin açıklamasında özetle şöyle dedi: “Proje bitirilme aşamasına geldi, fakat her ne hikmetse bu proje ne Valilik, ne Belediye, ne de DSİ tarafından devralınmadığı için harap vaziyette, ot - çöp içinde. Camlar kırık, duvarlar yıkılmış, her taraf harap olmuş. 3 yıldır anlatıyoruz, kimse dinlemedi. Tarihi Hitit Barajını turizme kazandırmak adına yapılan bu yatırım yarım kaldı. Harcanan paralara sahip çıkılmadı. Burası 5 yıldır atıl vaziyette. Öğrencilerin kalması için yapılan evler uçmuş, ahşap yürüyüş yolları çürümüş. Bu paralarda tüyü bitmemiş yetimin hakkı var. Yazıktır günahtır. Bugün bu yatırımı 100 milyon lira harcasanız yapamazsınız. Alaca Kazıları Araştırma Merkezi, Hitit yemeklerinin yapılıp sunulacağı lokanta tesisi açılmış, satış büfeleri ve sergi salonu tamamlanmış, Hitit Ormanı yapılmış ama ilgisizlikten ağaçlar kurumuş, 15 arabalık kamping alanı yapılmış, 10 kız ve 10 erkek olmak üzere kamp alanı oluşturulmuş evleri yapılmış ama bakımsızlıktan dolayı çökme konumuna gelmiştir. Öğrenci kamp alanında laboratuvar ve lokanta projesi hazır halde ancak elektrikler kesilmiş. Tüm binalar çökme aşamasında. Proje alanına 56 adet Hitit eser kopyası yerleştirilmiş. Güvenlik, kafeterya Hitit usulü doğal tarım, Hitit evi, kale, ilköğretim öğrencileri için bina Alacahöyük kültürünü yaşatacak yapı ve açık hava tarım müzesi yer almaktadır.

300 dönüm civarında halk arazisi istimlak edilmiş. Alacahöyük halkı buranın bir an önce Çorum turizmine kazandırılmasını istiyor. Biz de bunun takipçisi olacağımıza söz verdik. Bu parti meselesi değil, memleket meselesidir”

Son Güncelleme: 20.06.2022 16:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipden 2022-06-20 12:48:26

İskilip kalesi, redifkışlası hepsi bekliyor