Polis yazdı, öğrenciler oynadı

Son yıllarda ülke genelinde suça ve sokağa itilen çocukların sayısının artması üzerine harekete geçen...

20 Aralık 2014 Cumartesi 17:01
 Polis yazdı, öğrenciler oynadı


Son yıllarda ülke genelinde suça ve sokağa itilen çocukların sayısının artması üzerine harekete geçen Çorum Emniyet Müdürlüğü örnek bir projeye imza attı. Polisin yazdığı tiyatro oyununu, üniversite öğrencileri sahneledi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nda görevli polis memuru Burhan Efteli tarafından sokağa itilen çocuklar, aile içi iletişim, madde bağımlılığı ve sonuçları, güvenlik internet kullanımı ve kitap sevgisinin önemine dikkat çekmek amacıyla “Boş Sandalye” adlı bir tiyatro oyunu yazdı. İki perdeden oluşan komedi ve dram tarzında yazılan oyunda Hitit Üniversitesi öğrencileri rol aldı.

Vali Yardımcısı Fikret Zaman, İl Emniyet Müdürü S. Erkan Tarancı, şube müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından ilgiyle izlenen oyunda aile içi iletişimsizliğe dikkat çekildi. Bunun sonucunda sokağa sürüklenen ve uyuşturucu tacirlerinin ağına düşen liseli gençlerin başlarından geçenler ve acı sonlarının anlatıldığı oyun büyük beğeni topladı.

İl Emniyet Müdürü S.Erkan Tarancı, polis memuru Burhan Efteli tarafından yazılan ve üniversite öğrencilerinin oynağı oyun için çok çalışıldığına dikkat çekerek, “Belki de ilk denemeleriydi. Çok güzel bir oyundu. Hiçbiri bu çocukların tiyatro okumuyor. Onları birleştiren tiyatroydu. Bir şeyler anlatmak istediler gençlere. Algı yada farkında olmak. Yeni literatürde çok farklı konuşuyoruz. Chat, beğen, paylaş dedikleri çocuklarımız içinde gerçekten tehlikeli olan iletişim çağının o harika cihazları faydalı şekilde kullanmalıyız. Çocuklarımıza örnek olduğumuz gibi onları da takip etmek zorundayız. Sorunluluğumuz bu noktada sadece polis, öğretmenler okul değil, hep birlikte olmalıyız” diye konuştu.

Polis memuru Burhan Efteli, topluma mesaj vermek adına böyle bir oyunu yazmaya karar verdiğini dile belirterek, “Hitit Üniversitesi Tiyatro Kulübü’nün de desteklerini aldık.Ekip olarak kitap okumayı seviyoruz. Bizim en büyük mesajımız kitap okunması, dersin çalışması cehaletten kurturulunması. Ailelerimizde ilk önce kitap okumaya başlamalı ki çocuklarda okusun. Karanlıkta kalmasınlar” dedi.

Oyunun sahnelenmesinin ardından Emniyet Müdürü Tarancı, tiyatro ekibine çiçek verdi.




İHA

Son Güncelleme: 20.12.2014 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165