Ramazan etkinlikleri meydanda

Belediye'nin Ramazan etkinlikleri 18 Mayıs’ta başlayacak, mahalle iftarları bu yıl da devam edecek.

15 Mayıs 2018 Salı 20:55
Ramazan etkinlikleri meydanda

Çorum Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Ramazan etkinlikleri 18 Mayıs’ta başlayacak.

Geçtiğimiz yıllarda Ticaret Sanayi Odası Fuar Alanında düzenlenen etkinlikler bu yıl Hürriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Belediyenin düzenlediği Ramazan etkinliklerinin ilki 18 Mayıs’ta Hasan Çakmak konseriyle başlayacak. Belediye Başkanı Zeki Gül, etkinliklere Çorum halkını davet etti.

Ramazan ayı boyunca çeşitli etkinliklerle Ramazan ayını, Ramazanın ruhuna uygun bir şekilde ifa edeceklerini belirten i Gül: “Çorum Belediyesi tarafından kurulacak olan iftar çadırında ihtiyaç sahiplerimize 30 gün boyunca iftar verilecek. Bu iftarların yanı sıra mahalle iftarları, çocuk iftarı ve ilahi konserleri ve şiir dinletisi düzenleyeceğiz. Ramazanın 3.günü akşamı teravih namazı öncesi ve sonrasında Hürriyet Meydanı’nda Hacivat-Karagöz, meddah ve orta oyunu, tasavvuf musikisi, semazen gösterisi, balon şov, yüz boyama gibi çocuklar için eğlenceler düzenleyeceğiz. Ramazan etkinliği için meydana gelen vatandaşlarımıza Osmanlı şerbeti, Osmanlı macunu, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramında bulunacağız. Bu zamanda 4 konserimiz olacak. 18 Mayıs akşamı Hasan Çakmak, 25 Mayıs akşamı Ubeydullah Sezikli, 1 Haziran akşamı Niyazi Gedik Şiir Dinletisi, 8 Haziran akşamı ise Mustafa Demirci halkımıza konser verecek” dedi.

Düzenlenecek olan mahalle iftarlarında vatandaşlarla bir araya gelineceğini belirten

Gül, “Yine belediyemizin geleneksel hale getirdiği mahalle iftarlarında da vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz. İlk mahalle iftarımızı 19 Mayıs cumartesi akşamı Buharaevler Mahallesi’nde vereceğiz. 23 Mayıs’ta Gülabibey Mahallesi’nde, 29 Mayıs’ta Mimar Sinan Mahallesi’nde, 4 Haziran’da Akkent TOKİ’de, 11 Haziran’da Ulukavak Mahallesi’nde vatandaşlarımızla bir araya gelerek iftar yapacağız. Bunun yanı sıra yine belirleyeceğimiz bir tarihte çocuk iftarı yaparak çocuklarımızla bir araya geleceğiz” dedi.

Son Güncelleme: 17.05.2018 13:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Valdo 2018-05-16 08:00:01

Memlekette Ramazan geldi fiyatlar aldı başını gidiyor. Pide 2.5 tl olmuş sen ne diyorsun emanetçi başkan. Birde çıkıp kutlayalım mı? Belediye ise pide fiyatlarına indirim yap.

banner165