Redif Kışlası yeniden

06 Haziran 2023 Salı 15:36
Redif Kışlası yeniden

MUSTAFA DEMİRER

Vali Mustafa Çiftçi’nin girişimleriyle 2023 yılı Ocak ayı sonunda ihale edilen Çorum’un İskilip ilçesindeki tarihi Redif Kışlası’nda restorasyon çalışmaları başladı.

YÜKLENİCİ FİRMA ÇALIŞIYOR

Yüklenici firmanın Redif Kışlası’nda bu yılın Eylül ayında restorasyonu tamamlayarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teslim etmesi planlanıyor.

SALON, SAHNE, DEPO VE KULİS ODALARI

Taş duvarları tarihi dokusuna uygun olarak restore edilecek olan Redif Kışlası’nda, toplam 265 koltuk kapasiteli konferans salonu, sahne, depo ve kulis odaları bulunuyor.

NELER OLMUŞTU?

İskilip Kaymakamlığı’nca hazırlanan ve  OKA’nın Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Alt Yapı Yatırımlarına Mali Destek" projeleri kapsamında kabul edilen 2 milyon 895 bin lira bütçeli restorasyon projesi, bütçenin tamamlanması nedeniyle durmuştu.

VALİ DEVREYE GİRDİ

Gelişme üzerine Vali Mustafa Çiftçi, Redif Kışlası'nı ziyaret ederek, Milli Eğitim Bakanlığına ait binanın Kültür ve Turizm Bakanlığına devredilmesinin ardından tahsis edilecek bütçeyle restorasyon çalışmasının tekrar başlayacağını açıklamıştı. Binanın dış etkilerden korunması için de İl Özel İdaresi imkanlarıyla çatısı kısa süre içinde yapılmıştı. Tarihi bina Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilerek restorasyonun devamı için 800 bin lira ödenek tahsis edilmişti. Sürecin tamamlanmasıyla yüklenici firma yeniden restorasyona başladı.

REDİF KIŞLASI HAKKINDA

Osmanlı döneminde ordunun modernize edilmesi çalışmaları kapsamında ülke geneline inşa edilen redif kışlalarından biri de Çorum'un İskilip ilçesine bulunuyor.

Meydan Mahallesi'nde yer alan, 720 metrekarelik alan üzerine taştan 3 kat inşa edilen Redif Kışlası, Balkan, Birinci Dünya, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında faal olarak kullanıldı.

Kışlanın 1945 yılına kadar kullanılmaya devam ettiği biliniyor.

Son Güncelleme: 06.06.2023 14:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ğurbetci 2023-06-06 18:16:44

Bu yapının olduğu bölge eğitim kampüsü gibi Şehrin merkezinde lise yıkıldı zemini-2 küt otopark yapılmalı tek yer bu bölge mecburi park kullanım zorunluluğu getirilmeli Okula da maddi desdek sağlanır VALİM CAN ALLAHIM YOLUNU AÇIK ETSİN

Avatar
Öz Iskilipli 2023-06-06 20:41:14

Milletin Vali si Mustafa Çiftçi, bunlar yoksa yağmurlu havada İskilip e su vermeyecek...

Avatar
Herbokolog 2023-06-07 21:58:19

Allah bu iskiliplilere akıl versin. Hep boş iş peşindeler. Her işiniz halloldu redif kışlası kaldı hemi. Kale turizme açılsın redif kışlası yapılsın turistlerde sırada bunlar olsun diye bekliyo zaten.