Rehber eşliğinde ‘Annemle Tarihe Yolculuk’

TÜGVA'nın ‘Annemle Tarihe Yolculuk’ adlı programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. 

21 Ekim 2021 Perşembe 20:23
Rehber eşliğinde ‘Annemle Tarihe Yolculuk’

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum Kadın ve Aile Koordinatörlüğü’nün organize ettiği ‘Annemle Tarihe Yolculuk’ adlı program yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Elvan Çelebi Türbesi’ne rehber eşliğinde gerçekleştirilen  programa, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum Kadın ve Aile Koordinatörlüğü Üyeleri,  farklı yaş gurubundaki çocuklar ve anneleri katıldı.

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çorum Kadın ve Aile Koordinatörü Esma Ökmen, gelecek nesilleri önemsediklerini, gençlerin milli ve manevi duygularını pekiştirmek için bu tarz etkinlikleri organize ettiklerini söyledi.
İslam dininin bir anne olarak kadının değerini yükselttiğini hatırlatan Ökmen, “Ailede huzur ve mutluluğun temel unsuru olan annelerimizin, evde uzlaştırıcı birleştirici bir konumu olduğuna inanıyoruz. Anne ne kadar erdemli, ahlaklı, faziletli, şahsiyetli olursa; çocuk da o derece karakterli olacaktır. TÜGVA Kadın Aile Koordinatörlüğü olarak annelerimize bu minvalde destek olma derdini elhamdülillah içimizde taşıyoruz. Anne yükselirse toplumun yükselmemesi için bir neden yok.” dedi.
Amaçlarının vatan, millet ve bayrak sevgisi aşılamak olduğunun altını çizen Ökmen; “İman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış karakterli, ahlaklı, kişilikli vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkânlarını seferber eden bir gençlik yetiştirmek hedefindeyiz.”diye konuştu.

Açıklamanın ardından tarihi külliye hakkında bilgiler verilerek aydınlatılan çocuklar, ip atlama, halat çekme, top oynama gibi geleneksel sokak oyunları oynayarak gönüllerince eğlendiler.

Son Güncelleme: 21.10.2021 20:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ne kadar hayırsever bir vakıf 2021-10-22 09:14:44

Geçiniz bunları. Bu haberler tugva'yı masum gösterme, aklama haberleri. Üç beş garibanı şuraya buraya götürüp sözde hayır yapıyorlar imajı yaratıyorlar. Kendileri çuval çuval paraları götürüp saraylarda yaşıyorlar. Tügva'nın çöktüğü hazine arazilerini, ülkenin en güzel yerlerinde iktidar eli ile çöktükleri binaları,yurtları haber yapın.

Avatar
Torpilci hak yiyiciler 2021-10-22 07:31:44

İSLAMI kalkan ediyorlar yaptıkları pisliklere.. ÇARŞAF ÇARŞAF YAYINLANDI TORPİL LİSTELERİNİZ

Avatar
Ahmet 2021-10-22 11:40:30

Ülkemizin haline acıyorum.