Restorasyon yıl sonunda bitiyor

Dikiciler Arastası'nda restorasyon bu yıl sonunda tamamlanacak.

14 Nisan 2021 Çarşamba 13:49

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tarihi Dikiciler Arastasında başlatılan restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi, çalışmalar ve yapılacak işlemler hakkında bilgi aldı.

Dikiciler arastasında başlatılan restorasyon çalışmasını teknik heyetle birlikte inceleyen Başkan Aşgın, yapılan işler hakkında yüklenici firma yetkileri ile Etüd ve Proje Müdürü Said Toraman’dan bilgi aldı. 300 günlük çalışma süresi sonucunda Dikiciler Arastasının restore edilerek yeniden şehrin kültür ve turizmine kazandırılacağını belirten Etüd ve Proje Müdürü Said Toraman, “Restorasyon süreci 19 Şubatta yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasıyla başladı. Hava koşullarının düzelmesiyle birlikte de çalışmalara başlandı. Burada 29 adet dükkan bulunmakta.  Dükkanların hepsi aslına uygun bir şekilde restore edilecek. Bu yılın sonuna kadar Dikiciler Arastası restorasyonu bitmiş şekilde teslim alacağız. İş kapsamında Saat Kulesi’ne cephe olan 3 adada dükkanların cephe sağlıklaştırılması yapılacak. Çatıları yenilenerek tek tip tabela yapılacak” dedi.

Son Güncelleme: 14.04.2021 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2021-04-14 16:17:37

Bunun adı restorasyon değil, yıkıp yeniden yapmak... Tarihi arasta artık tarihi değil ne yazık ki...

Avatar
hoca 2021-04-14 18:06:26

tarihi değeri olmayan hamam aralığını restore edip tarihi güpür hamamını çöplüğe terk etmek nasıl bir aklın işdir anlamak mümkün değil. varsa belgesi kültür varlığı tescli yayınlayın bilek heri

Avatar
Yeni Belediye Binası 2021-04-15 11:03:12

Yakında Yapımı Devam Eden Yeni Belediye Binası Restarasyon'u da Başlarsa Şarşırmayın

Avatar
yıkık 2021-04-14 22:39:37

abi siz bildiğiniz kazma kürek çalışıyorsunuz. Bunun neresi resterasyon. Bildiğin yık yerine yenisini yap olmuş.