Şapinuva kazı başkanı değişti

Çorum’un Ortaköy ilçesi Şapinuva kazılarının kazı başkanlığı devir teslim töreni gerçekleştirildi.

04 Ağustos 2021 Çarşamba 10:45
Şapinuva kazı başkanı değişti

Çorum’un Ortaköy ilçesinde Hitit medeniyetinin önemli merkezlerinden Şapinuva kazılarının kazı başkanlığı devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün katıldığı törende, Şapinuva kazı başkanlığı Hitit Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aygül Süel’den Dr. Öğretim Üyesi Önder İpek’e devredildi.

Şapinuva kazılarının onursal başkanı Prof. Dr. Aygül Süel’e Vali Çiftçi, Rektör Öztürk ve Belediye Başkanı Aşgın tarafından plaket verildi.

Son Güncelleme: 05.08.2021 01:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Secaatin gül 2021-08-04 21:08:50

Hititoloji konusunda dünyanın en deneyimli insanın görevine son verip yandaş Çorum üniversitesine devir yapmak tarih katliyamıdir .Taner başkan yine partizan bir karar vermiş . Ama gün gelir bunların hesabı sorulur

Misafir Avatar
Şapinuva Kazısı 2021-08-05 01:11:06 @Secaatin gül

Hemşerim, işin doğrusu öyle değil. Bu işe Kültür ve Turizm Bakanlığı karar veriyor. Aygül Hocanın 2018'de Hitit'e gelmesiyle birlikte bu kazı da Hitit'in, yani Çorum'un oldu. Hocamız ve kazının başkanlığına gelen hoca halen Hitit'teler. İkisi de. Yani ne Aygül Hoca bir başka yere gitti, ne de kazı. Eğer Aygül Hoca 2018'de Hitit'e gelmeseydi, kazımız kimbilir hangi başka üniversiteye geçecekti.

Beğenmedim! (0)