Sarı Naciye sahne alıyor

Eski olmasına rağmen değindiği töre, orman yangını, göç, işsizlik ve kuşaklar arası iletişimsizlik konularıyla hâlâ güncelliğini koruyan ‘Sarı Naciye’...

21 Ekim 2013 Pazartesi 10:16
 Sarı Naciye sahne alıyor

Eski olmasına rağmen değindiği töre, orman yangını, göç, işsizlik ve kuşaklar arası iletişimsizlik konularıyla hâlâ güncelliğini koruyan ‘Sarı Naciye’ müzikal oyunuyla perdelerini açıyor.

Adı tembele çıkmış kardeşi Osman ve bir gözü kör, orman sevdalısı babasıyla yaşayan Sarı Naciye'nin yaylada sürüp giden rutin hayatı köy gençleri ve kardeşinin ırgat olarak para kazanmak amacıyla Çukurova'ya gitmek istemeleriyle değişmeye başlıyor. Bir yandan da ırgat toplamaya gelen elçiyle arasındaki sevda Naciye'nin aklının karışması için fazlasıyla yeterli oluyor. Ancak babası Kör Hasan doğup büyüdüğü yaylaya, geçimini sağlamaya çalıştığı ormana ve özellikle de aile köklerine ve töreye çok düşkün bir karakter.Her ne kadar babası Kör Hasan,  Naciye ve kardeşi Osman'ı engellemeye çalışsa da olaylar istemediği yönde ilerlemeye devam ediyor.

Recep Bilginer’in yazdığı, Zafer Kayaokay’ın yönettiği Sarı Naciye, 25 Ekim Cuma ve 26 Ekim Cumartesi günleri saat 20.00’de Çorum Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

Biletler, Çorum Devlet Tiyatrosu gişesinde ve mybilet.com/Tiyatro/Devlet Tiyatrosu/Çorum adresinden alınabilir.





Son Güncelleme: 21.10.2013 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.