Şekip Şahadoğru anılıyor

13 Kasım 2017 Pazartesi 14:17
Şekip Şahadoğru anılıyor

Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi iş birliğinde ‘Çorum’un Değerleri Doğumunun 85.Yılında Şekip Şahadoğru’ konulu panel düzenlendi.

MYO Ethem Erkoç Konferans Salonu’nda saat 13.00’de başlayan panel ve dinletiye AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Tufan Köse, Vali Necmeddin Kılıç, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, CHP İl Başkanı Hasan Suvacı, bazı daire müdürleri akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

AK Parti Çorum Milletvekili TBMM İdare Amiri Salim Uslu, yaptığı açıklamada, şöyle dedi; “1.sini düzenlediğimiz Çorum’un Değerleri programında Türk kültürüne damga vurmuş ve birçok ölümsüz eserler bırakmş Çorum’un Değerlerini anma çalışmalarımız kapsamında 1 Aralık1995 yılında kaybettiğimiz halk ozanımız Şekip Şahadoğru’yu Doğumunun 85.Yılında eserleri ile yâd ediyoruz.

Hitit Üniversitemizin düzenlediği ulusal ve uluslararası etkinliklerle şehrimizin ismi gururla duyurulmaktadır. Bu büyük ailenin her geçen gün ilimize katkıları artarak devam etmektedir.

Hitit Üniversitemizde yeni fakülteler, bölümler, birimler açılıyor olması, öğrenci sayımızın 20 binlere yaklaşıyor olması, fiziki alanların çoğalmış olması, akademik personel sayısının artmış olması Çorum için büyük önem arz ediyor.

Hitit Üniversitemize ve bizlere düşen görev; ilimize, bölgemize, Türkiye’ye ve Dünyaya yön veren projelerle hareket etmek ve her daim anılmaktır.

Hitit Üniversitesi’nin genel trendini çok başarılı buluyor ve başarılı çalışmalarından dolayı Rektör hocamıza ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Çünkü 2011 yılında üniversitenin adı var kendi yok deniliyordu şimdi ise yaklaşık 20 bin öğrencimiz bulunmakta.

Meslek örgütlerimizin, sivil toplum kuruluşlarımızın bu katkıyı arttırmak ve kentle üniversitenin ilişkisini daha da yoğunlaştırmak için yapmaları gereken çok iş olduğunu düşünüyorum.

Son Güncelleme: 13.11.2017 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.