Tarihi çeşmeler yeniden akacak

Çorum’da ecdat yadigarı tarihi çeşmeler yeniden akacak.

21 Ocak 2021 Perşembe 15:10
Tarihi çeşmeler yeniden akacak

Çorum’da ecdat yadigarı tarihi çeşmeler yeniden akacak.

Kültür ve tarihini ayağa kaldıracak projelere imza attıklarını belirten Çorum Belediyesi, yapılacak çalışmalarla çalışmayla tarihi sokak çeşmelerini tekrar Çorum’a kazandıralacağını hatırlattı.

Çorum’un turizmine katkı sağlayacak önemli projeleri bir bir hayata geçirdiklerini vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, sokak çeşmelerinin ihyasına yönelik çalışmaları da çok önemsediklerini söyledi. Kültür Yolu Projesinin Çorum tarihini yansıtacak çok önemli bir proje olduğunun altını çizen Başkan Aşgın, “Çorum’u kültür ve turizm merkezi haline getirecek projelerimiz tamamlandığında şehrimiz turistler için cazibe merkezi olacak. Şehrimizin cadde ve sokaklarında çoğu kullanılamaz halde Osmanlı ve Cumhuriyetimizin ilk dönemlerinden kalma tarihi sokak çeşmeleri var. 7 noktada bulunan tarihi çeşmelerinden yeniden suların akması için restore çalışmalarımızı başlattık. Tarih kokan bu çeşmeleri kısa sürede restore ederek hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hemşeri 2021-01-22 22:20:49

Anlaşıldı boş işler dönemindeyiz. Ecdadın çeşmesi fln derken lale devri yaşatma başkanım

banner165