Tarihi köprü yayalara açılıyor

Osmancık'ın tarihi Koyunbaba Köprüsü Ramazan öncesi yaya trafiğine açılıyor

04 Mayıs 2018 Cuma 15:43
Tarihi köprü yayalara açılıyor

Osmancık’ın tarihi Koyunbaba Köprüsü yaya ulaşımına açılıyor.

Restorasyon çalışmaları tamamlanma aşamasına gelen Koyunbaba Köprüsü’nün Ramazan ayı öncesinde yayalara açılacağı açıklandı.

Koyunbaba Köprüsünün restorasyonunda çalışan işçilerle öğle yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Hamza Karataş, özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Başkan Karataş, çalışmalar hakkında Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Abdullah Sağ’dan bilgi aldı.

Koyunbaba Köprüsünün Osmancık için en önemli kültür varlığı olduğuna işaret eden Karataş, restorasyon çalışmaları ile birlikte eserin geleceğinin güvence altına alındığını ifade etti.

RAMAZAN’DAN ÖNCE ULAŞIMA AÇILACAK

Başkan Karataş, köprüde ulaşımı engelleyen zemin çalışmalarının 15 gün içerisinde tamamlanacağını belirterek “Restorasyon hassas bir iş. Doğal olarak çalışmalar da uzun sürüyor. Çalışmalarda sona gelinmiş durumda. Ramazan ayından önce kısmi olarak yayaların kullanımına açılacak. Köprünün yaklaşma duvarlarındaki çalışmalar ise Haziran ayında da devam edecek" dedi.

KÖPRÜ KIZILIRMAK İLE BULUŞTU

Restorasyondan önce Koyunbaba Köprüsünün üçte birinin Kızılırmak içerisinde, geriye kalan kısmının ise toprak dolgu altında olduğunu kaydeden Karataş “Kızılırmak Islah Projesi ile birlikte Koyunbaba Köprüsündeki toprak dolgu kaldırıldı. Köprünün tüm kemerleri suyla buluştu. Daha önce toprak altında kalan yaklaşma duvarları da köprünün her iki tarafında yeniden hayat bulacak” diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.05.2018 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.