Tarihi köprüye aydınlatma projesi

Osmancık ilçesinde Kızılırmak Nehri üzerine 1484-1489 yılları arasında inşa edilen tarihi Koyunbaba Köprüsü aydınlatılacak.

30 Aralık 2020 Çarşamba 10:56
Tarihi köprüye aydınlatma projesi

Çorum'un Osmancık ilçesinde Kızılırmak Nehri üzerine 1484-1489 yılları arasında inşa edilen tarihi Koyunbaba Köprüsü aydınlatılacak. Kızılırmak nehri üzerinde II. Beyazıt zamanında yapılan tarihi Koyunbaba Köprüsü için aydınlatma projesi hazırlığı başlatıldı.
Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Sümeyra Şengül, Çorum İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak ve Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, tarihi Koyunbaba Köprüsü’nü aydınlatma projesi hazırlanması için bir değerlendirme toplantısı yaptı.

KÖPRÜ RESTORE EDİLMİŞTİ

Osmanlı Padişahı Sultan II. Beyazıt tarafından yaptırılan Koyunbaba Köprüsü için Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nce 2014 yılında başlatılan restorasyon çalışmaları 19 milyon 600 bin liralık yatırımla 2019 yılında bitirildi. Yapımı 5 yılda tamamlanan köprünün restorasyonu da 5 yılda tamamlanmış oldu. Anadolu’nun en büyük tarihi köprüleri arasında yer alan tarihi Koyunbaba köprüsü 250 metre uzunluk, 7,5 metre genişlik, 25 metre yükseklik ve sivri kemerli 19 gözlü.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.