Tarihi sokağa yeni silüet

Çorum'un tarihi sokaklarından Şeyh Eyüp Sokak yeni silüeti ile dikkat çekiyor

15 Nisan 2022 Cuma 11:04
Tarihi sokağa yeni silüet

Çorum Belediyesi şehrin tarih, kültür ve turizmine katkı sağlaması beklenen ‘Tarihi Kültür Yolu’ projesini adım adım ilerletirken, kültürel kimliğin korunması, estetik sokak mimarisinin ortaya çıkartılması ve tarihi Çorum Sokağı’nın günümüze taşınması kapsamında Kale Mahallesi Şeyh Eyüp Sokak’ta çalışmalarını sürdürüyor.

Çorum Kalesi ile Ulu Cami’yi kültür yoluyla buluşturmayı amaçlayan belediye Velipaşa Konağı, Velipaşa Camisi ve Abbasoğlu Konağı’nın bulunduğu Şeyh Eyüp Sokak’ın 300 metrelik kısmına Arnavut kaldırımı döşüyor ve nostaljik aydınlatmalar kuruyor. Söz konusu güzergahta bir de sokak çeşmesi restore edildi. Şeyh Eyüp Sokak’ta çalışmalar tamamlandıktan sonra Çorum Kalesi ile Ulu Cami önünde oluşturulacak tarihi meydan Kültür Yolu vasıtasıyla birleştirilecek.

Bu arada Kültür Yolu üzerinde bulunan İkiz Konaklar ihale edilerek turizme kazandırılacak. Ayrıca Zafer İlkokulu’nun tarihi bir görünümle inşa edilmesi hedefleniyor.  Böylece bir tarafta İkiz Konaklar diğer tarafta Abbasoğu Konağı, Velipaşa Konağı, Velipaşa Camisi ve Zafer Okulu ile Taş Bina’ya kadar devam eden Tarihi Kültür Yolu tamamlanacak.

Öte yandan Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, tarihi Çorum sokağı çalışmaları kapsamında Şeyh Eyüp Sokak’la ilgili yaptığı sosyal medya paylaşımında, “Tarihi çeşmeleri, konakları, mescidi, nostaljik aydınlatmaları ve Arnavut kaldırım taşından yoluyla Tarihi Kültür Yolumuz (Şeyh Eyüp Sokak) adım adım şekilleniyor. Çorum Belediyesi Çorum için aşkla çalışıyor, şehrimiz güzelleşiyor.”ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 15.04.2022 17:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.