TDED topluluğu yeni döneme hazır

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi Türk Musikisi Topluluğu yeni dönem hazırlıklarına başladı.

14 Ekim 2014 Salı 16:17
 TDED topluluğu yeni döneme hazır


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi Türk Musikisi Topluluğu yeni dönem hazırlıklarına başladı.


Kültür, sanat ve edebiyat alanında yaptığı çalışmalarla Çorum’da kültür sanat alanında önemli hizmetler veren TDED Çorum Şubesi, Türk musikisi topluluğu ile de sanat musikisi alanında Çorumlu müzikseverlere hizmet vermeye devam ediyor. Şef Aliye Helvacı yönetimindeki topluluk, 18 Ekim Cumartesi günü saat 11.00’da ilk çalışmasını TDED Konferans Salonunda gerçekleştirecek. Yeni dönemde tüm sanat musikisine görül vermiş herkesi korolarına davet eden şef Aliye Helvacı, müzik çalışmalarında topluluk üyelerine nota dersleri, nazariyat bilgilerinin de verileceğinin altını çizdi.


TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, dernek bünyesinde oluşturdukları musiki topluluğunun iki muhteşem konserle Çorumlu müzikseverlerin karşısına çıktığını, bu sene de çok özel bir konser vereceklerine inandığını dile getirdi.


Topluluk üyeleri Tokat’ı gezdi


Bu arada Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi Türk Sanat Musikisi Topluluğu üyeleri yeni dönem çalışmaları öncesi Tokat’ı gezdi. Tokat’ın tarihi ve doğal güzelliklerini gezen topluluk üyeleri, gezinin düzenlenmesini sağlayan dernek başkanı Turhan Candan’a teşekkür etti.


Topluluk üyeleri adına açıklama yapan şef Aliye Helvacı, TDED Türk Musikisi Topluluğunun bir üyesi olmaktan çok mutlu olduklarını, kendilerinin de derneğe müzik alanında katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Helvacı, daha önce de Bursa, Kocaeli ve Nevşehir gibi yerleri de topluluk üyeleri ile birlikte gezdiklerini sözlerine ekledi.





Son Güncelleme: 14.10.2014 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.