Tebrikler Vali’ye, dört dörtlük tanıtım

Çorum’un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri Türk Mutfağı Haftası’nda tanıtılacak, Valilik himayesinde Çorum'da dört dörtlük bir organizasyon var.

25 Mayıs 2023 Perşembe 15:15
Tebrikler Vali’ye, dört dörtlük tanıtım

Çorum Valiliği himayesinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün yürüttüğü ve belediyeler ve üniversitenin destek verdiği organizasyonla, Çorum’un yöresel lezzetleri ve coğrafi işaretli ürünleri Türk Mutfağı Haftası’nda tanıtılıyor.

YÖRESEL ÜRÜNLER RESTORANI

Dört dörtlük bir emeğin ürünü olan çalışma kapsamında nihai hedef; Çorum’un UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Şehri adaylığı için bir temel oluşturması. Ayrıca Çorum Belediyesi'nin tarihi Velipaşa Hanı'nda Yöresel Ürünler Restoranı açmaya hazırlanması, şehrin gastronomi ürünleri ile zengin mutfak kültürü ve tanıtımına çok önemli ivme kazandıracak.

KADİM MEDENİYETİN KADİM KÜLTÜRÜ

Çorum Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanlığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, bakanlık desteği ile hazırlanan ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ kitabından hareketle hayata geçirilen ‘Türk Mutfağı Haftası’ Türkiye’nin kadim ve sürdürülebilir mutfak kültürü üzerine çalışma yapılması amacıyla, 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanmaya başlandı.

ÇORUM MUTFAĞI HAFTASI

Bu yıl da, yine aynı tarihler arasında Çorum’da yapılacak faaliyetleri etkin ve geniş katılımlı bir şekilde yürütmek amacıyla bakanlığa bağlı kuruluş Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı bünyesinde Valilik himayesinde oluşturulan Çorum İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu’nun koordinasyonunda gerçekleştirilecek.

GASTRONOMİ ÜRÜNLERİMİZ ÖN PLANDA

Bu hususta 09 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda; Çorum’un  gastronomi ürünlerini ön plana çıkarmak, zengin mutfak kültürümüzü ve yöresel Çorum lezzetlerini daha geniş kitlelere duyurmak ve kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yürütülecek Türk Mutfağı Haftası’nın çeşitli etkinliklerle kutlanması planlandı.

ZENGİN BİR PROGRAM HAZIRLANDI

Bu doğrultuda; ValiliK (İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü), Çorum Belediyesi ve Hitit Üniversitesi paydaşlığında Çorum Mutfağını tanıtmak amacıyla, il merkezi ve ilçelerde belirlenen noktalarda yöresel lezzet sunumları yapımı ve çekimleri ile tarihi ve kültürel gezilerden oluşan zengin bir program hazırlandı.

ÖNEMLİ İSİMLER DAVET EDİLDİ

Çorum’un tanıtılması amacıyla düzenlenecek etkinliklere ve tanıtım çekimlerine katılmak üzere gastronomi dünyasının önemli isimleri, yatırımcı, gurme-şef, gastronomi yazarı, gezi yazarı, profesyonel turist rehberi, tur operatörü, acente yetkilisi, youtuber ve influencerler şehre davet edildi. Konuklar eşliğinde müze ve ören yerlerimizle birlikte Alaca, İskilip, Osmancık gibi ilçelerde Kaymakamlık ve İlçe Belediyeleri işbirliğinde ilçeye özgü yöresel lezzetlerin sunumu ve çekimleri ile kültürel ve turistik geziler yapılacak.

COĞRAFİ İŞARETLİ VE YÖRESEL ÜRÜNLER

Türk Mutfağı Haftası kapsamında kadim şehir Çorum’un tüm ilçelerinin kendilerine özgü tatlarla yerinde katılım göstereceği organizasyonlarda ilimizin zengin ve köklü gastronomi kültürü tanıtılacak, yerel üreticiler tarafından doğal ve geleneksel yöntemlerle üretilmiş ürünlerin yapım aşamaları, sunumu ve çekimleri yapılacak. Kökleri çok eskiye dayanan ve bu köklü doku ile kendine özgü bir mutfak oluşturan Çorum, Türk Mutfağı Haftası boyunca coğrafi işaretli ürünleri ve yöresel lezzetleri eşliğinde, eşsiz gastronomi yolculuğu Çorumlu ile paylaşılacak.

Türk Mutfağı Haftası nedeniyle düzenlenecek etkinliklerle yalnızca müze ve ören yerlerinin değil aynı zamanda Çorum’un alternatif turizm potansiyelinin öne çıkarılmasıyla şehrin turizmine büyük katkı sağlanacağı düşünülüyor.

İŞTE ÇORUM’UN HEDEFİ

Yürütülecek faaliyetlerin Çorum’un UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Gastronomi Şehri adaylığı için bir temel oluşturması hedefleniyor.

KATKI VERENLERE TEŞEKKÜR

Yapılan açıklamada, “Bu vesileyle hem destekleri hem de iştirakleriyle organize edilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri için sektörel paydaşlarımız Çorum Belediyesi, Hitit Üniversitesi, Alaca, İskilip, Osmancık Kaymakamlıkları ve Belediyeleri ile Çorum Anitta Otel ve İklim Orman Otel’e, Çorum Kafkas Kültür Derneği’ne, Mahmudiye Köy Muhtarlığı’na, emeği geçen diğer tüm kişi, kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz.”denildi.

Son Güncelleme: 25.05.2023 14:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-05-25 20:25:40

İl kültür turizm müdiresine helal olsun. Ön plana çıkmıyor ama hep onun ve ekibinin emeği bu işler.

Avatar
Öz İskilip li 2023-05-26 12:23:08

İşte milletin Vali si,gerisi tatava

Avatar
İskilipli 2023-05-26 14:11:39

Konyadada bu tür etkinlik olmuştu. Ama Yoğun katılım olmuştu. Çorumdada bu şekilde katılım olması için tüm tarafların aktif rol alması gerekli. Tüm şehirin ( ilçeler dahil) ürünleri yoğun bir şekilde tanıtımı sağlanmalı Valim yaparsa en iyisini yapar. Konya Beyşehir yolunda KEKİKLİ ET MANGAL tesisi var özel teşebbüs keşke o tür tesislerden Çorum ve ilçelerine kurulumu konusunda öncülük yapsa

banner165