Turizm acenteleri sorunlarını aktardı

TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu, pandemi döneminde sektörün sorunlarını aktardı.

30 Kasım 2020 Pazartesi 23:45
Turizm acenteleri sorunlarını aktardı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu, bir dizi ziyaretlerde bulunarak, pandemi döneminde sektörün yaşadığı sorunları sıraladı.

TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Uzunlar, BTK Denetim Uzmanı Erdoğan Tola, Çorum İli Alan Temsilcisi ve Yönetim Kurulu Üyesi  Sıla Turizm’den Mustafa Ünal ve Yönetim Kurulu Üyesi Hattuşa Turiz’mden Mehmet Gayretli, pandemi sürecinde Çorum’da bulunan seyahat acentelerinin sorunları ve çözümleri ile ilgili görüşmeler yapmak, yine pandemi sürecinde ve 2021’de ilimiz turizmi için neler yapılabileceği hususunda istişarelerde bulunmak üzere dün Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Sümeyra Şengül'ü ziyaret etti.

TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Uzunlar, salgın tedbirleri kapsamında yolcu kapasitesinin azalması, rehber sorunu ve ücretlerin yüksekliği, otel ve pansiyonlarda yüzde 50 kapasite ile müşteri kabulünün olumsuz yansımaları, pandemi sürecinde kredi kullanan sektör temsilcilerinin sürecin belirsizliği nedeniyle geri ödemelerde yaşayacağı zorluklar, pandemi sürecinde evden çalışma nedeniyle işletme giderlerinin devam etmesi, kaçak acentelerin artması, kısıtlamalar sonucu acentelerin müşteri bulamamamısı gibi problemleri dile getirdi.

Son Güncelleme: 01.12.2020 10:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.