Uluslararası fuarda Çorum'u temsil edecekler

Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Uluslararası Aşçılar Şampiyonası'nda Çorum'u temsil edecek.

24 Kasım 2022 Perşembe 12:58
Uluslararası fuarda Çorum'u temsil edecekler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde ASEL Uluslararası Fuar Hizmetleri tarafından düzenlenen 8. Dünya Helal Zirvesi ve 9. Helal EXPO kapsamında Uluslararası Aşçılar Şampiyonası 24-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

40’tan fazla ülkeden 200 uluslararası şefin katılım sağlayacağı yarışmaya, Türkiye’nin 60 kentinden yaklaşık 2 bin şef, aşçılık okulu öğrenci ve öğretim görevlileri katılacak.

Fuar ve Yarışma çerçevesinde düzenlenecek etkinlikler 4 gün boyunca farklı sunum ve oturumlara sahne olacak.

Ülkemizin gastronomi etkinliğinin tüm dünyaya gösterileceği organizasyonda, Çorum Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri alan öğretmenleri nezaretinde ‘Gençler Bireysel Kategorisi’ ve ‘En İyi Lise Takımı Kategorisi’  olmak üzere 2 dalda yarışacak.
Hitit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Çorum’un Hitit uygarlığını dayanak alarak, hem de kentin yöresel lezzetlerinin içinde yer alan Oğuzlar 77 Cevizi, Kargı Tulum Peyniri, Çorum Leblebisi, Dodurga Kapari Karpuzu, Çorum Ayvası gibi ürünlerle hazırlayacakları özel menülerle bu yarışmada yer alarak kenti temsil edecek.

Yarışmada Çorum ekibine maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Binevler Kahveland  İşletmesi ve Esrî Çakır İşletmesi’ne teşekkür edildi.

x

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.