Üstatlardan ders alıyorlar

Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu çalışmalarına hızlı başladı.

28 Ocak 2014 Salı 18:43
 Üstatlardan ders alıyorlar

Çorum Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu çalışmalarına hızlı başladı. Koro çalışmalarına katılmak için gelen TRT sanatçıları da koro üyelerine kurs vermeye başladı.

Her Pazartesi günü Belediye Konferans Salonunda Koro Başkanı Osman Ünsal Taşçı ve Şef Ömer Erdal Cerit yönetiminde hazırlıklarını sürdüren TSM korosu, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek TRT sanatçılarına enstrüman kursu da verdirecek.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Çorum'un sosyal ve kültürel hayatını diri tutmak için yaptıkları çalışmalardan birisi olan Belediye korolarının, yaz sezonunda verecekleri konserler için yoğun bir çalışma temposu içerisine girdiklerini söyledi. Yaptıkları görüşmelerle TRT sanatçılarının, belediye koro üyelerine eğitim vermeyi kabul ettiklerini belirten Gül, “Koro Başkanı Osman Ünsal Taşçı ve Şef Ömer Erdal Cerit yönetiminde konser havasında konser hazırlıkları ve koro çalışmalarına devam ediyorlar.” dedi.

Profesyonel ekibin her hafta Çorum'a gelerek çalışmalara katıldığını ve belediye korolarının bir okul mantığıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Gül, “Müziği seven, enstrüman kullanmayı isteyen herkes koro çalışmalarımıza katılabilir. Pazartesi günleri 17.00’de NFK Gençlik Merkezi'nde başlayan keman, kanun, klarnet ve ritim kursları 19.30’da Belediye Konferans Salonu'nda devam ediyor. Çalışmalarımıza müziği seven tüm hemşehrilerimizin katılımını bekliyoruz.” dedi.









Son Güncelleme: 28.01.2014 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.