Vali görüştü, Genel müdür talimat verdi

Vali Mustafa Çiftçi, Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem ile görüştü, Mecitözü’nün Alören Köyü’nde bulunan tarihi caminin restorasyon talimatı verildi.

24 Ekim 2019 Perşembe 20:25
Vali görüştü, Genel müdür talimat verdi

Vali Mustafa Çiftçi, Mecitözü’nün Alören Köyü’nde bulunan tarihi caminin restore edileceğini açıkladı.

Ankara’da Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem ile görüşen Vali Çiftçi, geçtiğimiz hafta Mecitözü’nün Alören Köyü’nü ziyaretinde bizzat yerinde incelediği köy tüzel kişiliği adına kayıtlı tarihi camiinin restore edilmesi ve tekrar ibadete açılması hususunda Genel Müdür’le görüş birliğine vardıklarını ifade etti.

Vali Çiftçi, Vakfılar Genel Müdürlüğü’nde yapılan arşiv incelemesinde tarihi caminin vakıfların mülkü olduğu ve restorasyonun yapılabileceği bilgisini aldığını belirterek, Genel Müdür Dr. Adnan Ertem’in Vakıflar Tokat Bölge Müdürlüğü’ne talimat verdiğini, kısa sürede hem tapuda tescil işleminin yapılacağını hem de yıkılmaya yüz tutmuş tescilli caminin aslına uygun onarılacağını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ömer Haşim 2019-10-25 06:40:58

Teşekkürler sayın Valim Çorum sizi seviyor

Avatar
Vali 2019-10-25 16:37:04

Sayın Valimiz birde Merkez İlçeye bağlı Üç köy camisini görmeli