Vali’nin eşinin himayesinde güzel bir çalışma

Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi’nin himayesinde Hıdırlık'ta medfun sahabelerin sandukalarının üzerine puşide örtü hazırlanıyor.

04 Mayıs 2021 Salı 11:55
Vali’nin eşinin himayesinde güzel bir çalışma

Hıdırlık’ta medfun Peygamber Efendimizin sahabelerinden Suheyb-i Rumi ve Ubeydi Gazi’ye ait türbelerin puşide örtü çalışmaları Konya Olgunlaşma Enstitüsü Tasarım Atölyesinde yapılıyor.

Yapılan açıklamada, Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi’nin himayesinde,  isminin açıklanmasını istemeyen bir işadamının destekleri ile türbelerde yer alan sandukaların üzerlerini örtmek için kullanılan örtülere verilen isim olan puşidenin, vefat eden kişiye gösterilen saygının bir ifadesi olarak İslam medeniyetinde yüzyıllardır kullanıldığı hatırlatılarak, bu mirasın korunması, ihyası ve gelecek nesillere aktarılması hedefine ulaşılmasında önemli bir aşama olmasının, insana verilen değerin, gösterilen saygının ve hürmetin bir işareti olduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında şu bilgilere yer verildi: “Puşidenin hazırlanma aşamasında, Puşide üzerinde kullanılacak hat ve desenler konusunda Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Öksüz, Öğretim Görevlisi Ayşe Kart, Mevlana Müzesi Müdür Yardımcısı Dr. Naci Bakırcı’dan oluşan danışman kurul ile çalışmalara başlanmıştır. Puşide üzerinde kullanılan hatlar, Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları Öğretim Görevlisi Dr. Hüseyin Öksüz tarafından, Puşide üzerinde kullanılan desenler ise,  Ulu Cami ahşap minberindeki Selçuklu Dönemi Rumi motifleri alınarak, Karatay Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel El Sanatları Öğretim Görevlisi Ayşe Kart danışmanlığında Konya Olgunlaşma Enstitüsü Tasarım Atölyesinde hazırlanmış ve işlemeye başlanmıştır.”

Son Güncelleme: 06.05.2021 18:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Salih 2021-05-05 04:39:25

Allah razı olsun düşünenlerden yaptıranlardan yapanlardan.

Avatar
Vedat 2021-06-28 05:06:29

Ne yazıyor

banner165