'Vatan Şairleri’ gönülleri fethetti

Çorumlu şairler "Vatan Şairleri Buluşması için hafta sonu Kilistey'di.

17 Eylül 2019 Salı 14:22
'Vatan Şairleri’ gönülleri fethetti

Kilis Belediyesi ve Kilis Kent Konseyi işbirliğiyle 13-15 Eylül tarihleri arasında ülkemizin dört bir yanından davet edilen yirmi kadar şairin katılımıyla "Vatan Şairleri Buluşması" adında bir şiir etkinliği düzenlendi. Etkinliğe ilimizden Halit Yıldırım, Nuh Comba, Ferhat Öztürk ve Murat Danlı (Ozan Muradi) katıldılar.


Kilis’te buluşan şairler, 14 Eylül Cumartesi günü Kilis Kent Konseyi Başkanı Şair Yazar Fikret Oğuztürk ve eşi Gülay Öztürk, Emekli Albay Gazi Hüseyin Kılbaş, Seydo Yıldırım, Kilis Belediyesi Zabıta amiri Abdurrahman Dadaloğlu, Mehmet Şakir Kılıç refakatinde şehrin tarihi mekânlarını gezdiler.


14 Eylül akşamı Kilis Belediye Başkanı Avukat Abdi Bulut’un da katıldığı ve Kilis mutfağının tanıtıldığı akşam yemeği sonrasında Çorumlu ozan Murat Danlı, Kilis Belediye Başkanı Abdi Bulut'a şiir kitaplarını takdim etti.


Cumhuriyet Meydanı’nda aşure ikramıyla başlayan ve üç saat süren etkinliğe Kilisli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğin yapıldığı Cumhuriyet Meydanı’na açılan stantlarda Kilis Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Meslek Zenginleştirme Merkezlerinde görevli kadınlar da kendi el emekleri ile hazırladıkları göz kamaştıran el sanatları ürünlerini sergilediler.


Türkiye'nin dört bir tarafından gelen şairler, okudukları birbirinden güzel vatan, bayrak ve şehitlik temalı şiirleri ile Kilislilerin gönlünü fethetti.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.